Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli dokumenti atklāj "Porsche" plānu iegādāties pusi "Red Bull" F1 rūpnīcas

Juris Grīns
Juris Grīns

Marokas varasiestāžu publiskoti dokumenti atklāj, ka Vācijas autoražotājs "Porsche" gatavojas iegādāties 50% no "Red Bull" piederošās F1 rūpnīcas. Daži avoti gan vēsta, ka galīgo lēmumu vācieši aizvien neesot pieņēmuši, neskatoties uz jau uzsāktajām procedūrām, lai darījums varētu notikt.

Jau iepriekš bija zināms, ka "Porsche" ir plāni attiecībā uz "Red Bull" komandu, un 2026. gadā, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, abas puses apvienosies un kopīgi startēs F1 pasaules čempionātā.

Portāls "Motorsport.com" raksta, ka šāda darījuma veikšanai nepieciešams saņemt atļauju no karteļu apkarošanas iestādēm ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī vēl vairāk nekā 20 valstīs ārpus tās. Viena no šīm valstīm ir Maroka, bet tās likums nosaka, ka šāda veida dokumenti ir publiskojami. Līdz ar to arī atklājušies "Porsche" plāni.

Tie paredz 50% no "Red Bull Technology" iegādes. Kā zināms, šajā rūpnīcā tiek ražotas šasijas sacīkšu komandai "Red Bull Racing". Pēc portāla informācijas, "Porsche" sadarbosies arī ar F1 sacīkšu komandu uzņēmējdarbības jomā, bet oficiālais paziņojums esot gaidāms jau 4. augustā.

Tikmēr "RacingNews365.com" vēsta, ka situācija nav tik droša, jo "Porsche" aizvien nav pieņēmusi galīgo lēmumu. Tas tikšot izdarīts vien pēc tam, kad tiks publiskoti 2026. gada dzinēju tehniskie noteikumu. Medijs vēsta, ka noteikumu izstrāde tikšot pabeigta augusta otrajā nedēļā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...
The latest Formula 1 and motorsport news |...