Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Braucu ar pilnu gāzi, bet Verstapens vienkārši attālinājās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Braucu ar pilnu gāzi, bet Verstapens vienkārši attālinājās"
Foto: Motorsport.com

Izcīnījis otro vietu Francijas posmā, kas ir viņa augstākais sasniegums šosezon, Lūiss Hamiltons atzinis, ka konkurēt ar uzvarētāju Maksu Verstapenu nebija nekādu izredžu.

Hamiltons otro vietu guva lielā mērā pateicoties "Ferrari" pilotu nedienām. Šarls Leklērs izslīdēja no trases, tobrīd atrodoties līderpozīcijā, bet Karloss Sainss startēja no beigām, jo viņa mašīnai bija pārsniegts sezonas laikā atļauto dzinēja detaļu skaits, līdz ar to cīņa par pjedestālu izpalika.

Lai gan iepriekšējos gadus Hamiltons allaž bija pretendents uz tituliem, šobrīd viņš atzīst, ka "Mercedes" mašīna nav spējīga sacensties par pirmajām vietām.

"Taisnē es braucu ar pilnu gāzi, bet Makss vienkārši attālinājās," teica Hamiltons. "Tieši taisnē šajā dienā zaudējām visvairāk. Ja taisnē vien zaudē 0.3 vai 0.4 sekundes, tur neko vairs nevar līdzēt. Šajā ziņā mums nākotnē ir jāuzlabo savs sniegums. Ja es būtu braucis ar gāzi grīdā līdz pašam finišam, tāpat visticamāk būtu guvis šo pašu pozīciju. Bet bija jāpatur prātā arī tas, ka mašīna jāaizved līdz finišam vienā gabalā un arī jāseko līdzi riepām. Šis bija labākais rezultāts, ko varēju iegūt.

Pola Rikāra trasē pirmo reizi šosezon pirmajā trijniekā iekļuva abi "Mercedes" piloti, jo Džordžs Rasels aizcīnījās līdz trešajai vietai. Hamiltons atzīst, ka komanda uz tik augstu rezultātu Francijas posmā nebija cerējusi

"Ne es, ne Džordžs pavisam noteikti nebijām gaidījuši, ka būsim otrajā un trešajā vietā," teica Hamiltons. "Šī ir mana augstākā vieta visā šajā gadā. Līdz ar to šī man bija liela diena, un ar šo pozitīvo enerģiju tagad došos uz Ungāriju."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...