Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Nebija jēgas ļaut Peresam cīnīties ar Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Nebija jēgas ļaut Peresam cīnīties ar Verstapenu"
Makss Verstapens un Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners skaidro, ka nav bijusi jēga ļaut Serhio Peresam Spānijas F1 sacensībās aizstāvēt pirmo pozīciju no Maksa Verstapena, ņemot vērā, ka abi izmantojuši atšķirīgas stratēģijas.

Peress nemēģināja noslēpt savu neapmierinātību ar komandas pavēli, taču tai paklausīja. Horners tikmēr aizstāv šo komandas lēmumu, sakot, ka tā būtu "negodīga cīņa", jo Verstapenam tobrīd bija ieplānota trīs pitstopu stratēģija. Vēlāk gan arī Peress devās boksos trešo reizi, lai gan tas tika darīts ar mērķi sasniegt ātrāko apli un iegūt papildus punktu. Finišā viņš komandas biedram zaudēja 13 sekundes.

"Es aprunājos ar Serhio, kad viņš izkāpa no mašīnas," stāsta Horners. "Jebkuram braucējam emocionāli ir grūti atdot līderpozīciju, jo problēma ir tajā, ka tobrīd viņam var nebūt skaidra priekšstata par sacīkstēs izmantoto stratēģiju. Bet viņš spēlēja komandas spēli. Domāju, viņš skaidri saprata, ka tā nebūtu bijusi līdzvērtīga cīņa, jo ātrums tobrīd abiem bija atšķirīgs. Šādai cīņai no komandas viedokļa gluži vienkārši nebūtu nekādas jēgas. Tieši tāpēc mēs saviem braucējiem aizliedzām savstarpēju cīņu."

Verstapens sākotnēji bija priekšā Peresam un zaudēja vien Šarlam Leklēram, kad devītajā aplī nenoturējās trasē, izbrauca grants joslā, tādā veidā atkrītot gan aiz Džordža Rasela, gan sava komandas biedra. Vēlāk kļuva zināms, ka Verstapenam kļūdīties palīdzēja vējš. Viņa stratēģija tika mainīta sacīkšu laikā.

"Makss ātri pietuvojās Serhio, kurš viņam atdeva pozīciju, lai Makss varētu mēģināt apdzīt Džordžu," skaidro Horners. "Džordžs aizstāvoties izrādījās ļoti spēcīgs, un Maksam ik pa brīdim nedarbojās DRS sistēma, kas apgrūtināja iespējas apdzīt. Tajā brīdī izstājās Leklērs, un mēs izlēmām, ka labākais veids, kā uzveikt Džordžu, Makam būtu pāriet uz trīs pitstopu stratēģiju un iegūt ātruma priekšrocības ar svaigām riepām."

Pirms Monako posma, kas notiks jau šo svētdien, Verstapens var lepoties ar sešu punktu pārsvaru pār Leklēru, savukārt "Red Bull" komandu kopvērtējumā ir 36 punktus priekšā "Ferrari".

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...