Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" oficiāli apstiprina Rikjardo atgriešanos komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" oficiāli apstiprina Rikjardo atgriešanos komandā
Daniels Rikjardo un "Red Bull" vadītājs Kristians Horners. Foto: Red Bull Content Pool

Vadošā F1 komanda "Red Bull" oficiāli apstiprinājusi, ka tās sastāvā uz nākamo gadu atgriezīsies Daniels Rikjardo. Viņa uzdevums būs pildīt trešā pilota pienākumus.

Pēc tam, kad "McLaren" komanda gadu pirms termiņa beigām nolēma lauzt līgumu ar Rikjardo, sportists palika bez iespējas stāties uz starta 2023. gada F1 sezonā. Jau iepriekš bija neoficiāli zināms, ka nākamo gadu viņš pavadīs "Red Bull" testpilota amatā, paralēli strādājot pie atgriešanās sacensībās uz 2024. gadu.

"Red Bull" vienībā Rikjardo jau startēja no 2014. līdz 2018. gadam, bet pēc tam pievienojās "Renault". Kopš 2021. gada austrālietis pārstāvēja "McLaren", pērn arī atvedot tai pirmo uzvaru kopš 2012. gada. Tomēr kopumā pieredzējušais pilots nespēja konkurēt ar pārinieku Lando Norisu, kurš pērn guva par 45 punktiem vairāk, bet šogad jau par 85 punktiem vairāk.

"Red Bull" vienība atklāj, ka Rikjardo uzdevumos ietilps dalība testos, darbs simulatorā, kā arī piedalīšanās mārketinga aktivitātēs.

Maz ticams, ka Rikjardo varētu atkal kļūt par "Red Bull" pamatsastāva pilotu, jo uz nākamajiem diviem gadiem tai ir spēkā līgums ar Serhio Peresu. Tomēr kā rāda prakse, līgumi ne vienmēr ir šķērslis, lai veiktu pilotu nomaiņu. Maksam Verstapenam kabatā ir ilgtermiņa kontrakts.

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.