Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Nav reāli, ka Verstapenam varētu tikt atņemts tituls"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Nav reāli, ka Verstapenam varētu tikt atņemts tituls"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Aizvien turpinās neskaidrības par to, cik lielu pārkāpumu attiecībā uz budžeta ierobežojumiem 2021. gadā veikusi "Red Bull" komanda. Tā kā pārkāpums no FIA puses jau nodēvēts par nelielu, "Mercedes" vadītājs Toto Volfs uzskata, ka Makss Verstapens izcīnīto titulu nezaudēs.

Zināms, ka "Red Bull" pērn pārtērējusi līdz pieciem procentiem no atļautā budžeta jeb 145 miljoniem USD. Ja šis pārkāpums būtu apjomīgāks, tiktu klasificēts jau kā smags. Tādā gadījumā nebūtu izslēdzama pat Verstapena un/vai "Red Bull" komandas diskvalifikācija no rezultātiem vai vismaz punktu atņemšana. Šajā gadījumā tik smagām sekām būt nevajadzētu, turklāt arī FIA nav konkretizējusi, kāds sods pienākas par noteikta apjoma pārkāpumu.

"Es nezinu, kāds ir pārkāpuma apjoms, bet viens vai divi miljoni var izšķirt čempionāta iznākumu," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta Dello Sport" sacīja Volfs. "FIA ir jāizdara pareizā izvēle un soda apmēram jāatbilst pārkāpumam. Nedomāju, ka mēs varam atņemt Verstapenam titulu. Nav reāli, ka tas notiktu, jo pārkāpums, atbilstoši noteikumiem, tiek saukts par nelielu. Bet nākotnē mums visam jābūt skaidram, kas par ko draud."

Šonedēļ ASV, kur komandas ieradušās uz kārtējo F1 čempionāta posmu, "Red Bull" boss Kristians Horners vairākkārt manīts runājot ar FIA prezidentu Mohamedu ben Sulajemu. Tiesa gan, nekāda lielāka skaidrība šajā lietā nav ieviesusies, vien turpinās dažādas spekulācijas par iespējamo soda apmēru. FIA arī esot piedāvājusi
"Red Bull" noslēgt pārkāpuma izlīgumu, lai gan arī šeit precīzas nianses nav zināmas.

Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" nācis klajā ar reālāko scenāriju, kāds varētu sagaidīt "Red Bull" komandu. Tiek ziņots, ka sods būt samazināts laiks, ko komanda 2023. gadā drīkstēs pavadīt vēja tunelī pie sacīkšu auto attīstīšanas. No otrās puses, cik zināms, komandas inženieri nākamā gada mašīnas radīšanā jau tikuši tālu un šāds sods varētu atstāt ļoti minimālu ietekmi uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...