Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Citas komandas problēmu novērsa, mēs to nevaram"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Citas komandas problēmu novērsa, mēs to nevaram"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Džordžs Rasels neslēpj, ka citām komandām ir izdevies atrisināt problēmas, kas "Mercedes" mašīnu nomoka joprojām, un šobrīd nav skaidrs, cik laika paņems to novēršana.

Viena no problēmām, kas joprojām raksturīga W13 modelim, ir "peldēšana" jeb "kratīšanās" pie liela ātruma, ko izraisa straujā piespiedējspēka līmeņa maiņa. Dažas vienības jau testos ar to vairāk vai mazāk tika galā, citas tas turpināja apgrūtināt vēl Bahreinas posmā.

"Tas ir cerīgi, ka arī citām mašīnām šī problēma bija, bet viņi to spējuši novērst, kas nozīmē, ka risinājums tam ir," secina Rasels. "Tomēr mums neizdodas šo risinājumu atrast. Būtu labi, ja mēs to būtu novērsuši jau testos, kur bija iespēja braukt tik daudz kilometrus, bet tagad nezinām, cik ilgu laiku tas prasīs."

Lūiss Hamiltons sacīkstēs Bahreinā guva trešo vietu, bet viņa jaunais komandas biedrs Rasels finišēja ceturtais. Realitātē gan viņi būtu piektajā un sestajā vietā, ja tehnisku ķibeļu dēļ īsi pirms finiša neizstātos abi "Red Bull" piloti. Līdz ar to šobrīd "Mercedes" ir izteikti trešā ātrākā komanda.

"Atrisinājums var tikt atrasts jau līdz nākamajam posmam, bet varbūt tikai vasaras pārtraukumā," neziņā ir Rasels. "Mēs, protams, cerams, ka tas notiks iespējami ātrāk. Šobrīd gan nav iemesla domāt, ka tas tā neturpināsies visas sezonas garumā."

Bahreinas "Grand Prix" arī bija novērojams, ka dubultuzvaru guvušajai "Ferrari" komandai ir izdevies panākt ievērojamu progresu dzinēja jomā. "Mercedes" boss Toto Volfs gan neatzīst, ka tas būtu galvenais iemesls, kāpēc viņa komanda tā atpaliek.

"Es nedomāju, ka atšķirība starp dažādu ražotāju jaudas agregātiem ir tik nozīmīga," saka Volfs. "Lai gan nevar noliegt, ka "Ferrari" ir izdevies panākt būtisku progresu."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com