Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Amerikānis Sardžents nodrošina iespēju nākamgad debitēt F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikānis Sardžents nodrošina iespēju nākamgad debitēt F1 čempionātā
Logans Sardžents F2 sacīkstēs. Foto: fiaformulatwo.com

Izcīnot ceturto vietu F2 čempionāta kopvērtējumā, amerikāņu pilots Logans Sardžents ieguvis savā īpašumā F1 superlicenci. Līdz ar to viņam būs iespēja nākamajā sezonā debitēt F1 čempionātā "Williams" komandas sastāvā.

"Williams" jau pirms kāda laika paziņoja, ka par Aleksa Albona komandas biedru nākamsezon kļūs tieši Sardžents, lai arī tobrīd vēl nebija skaidrs, vai viņam izdosies nodrošināt F1 superlicenci. Lai sakrātu vajadzīgos punktus, "Williams" vairākkārt deva iespēju sportistam piedalīties F1 treniņbraucienos, bet šonedēļ vēl bija jāizcīna gana augsta vieta F2 noslēdzošajā posmā.

F2 sezonas pēdējās sacensības tika aizvadītas Abū Dabī trasē. Sardžents uz šo posmu ieradās kā trešais kopvērtējumā. Sprinta sacīkstē viņš ierindojās sestajā vietā, bet galvenajā sacīkstē sasniedza piekto vietu. Lai gan kopvērtējumā braucējs atkrita uz ceturto pozīciju, ar to pilnīgi pietika, lai nodrošinātu F1 superlicenci.

Sestdien notikušajā sprintā uzvarēja "Carlin" komandas pilots Liams Lavsons, kurš vēl piektdien "Red Bull" sastāvā aizvadīja F1 pirmo treniņu. Savukārt otrajā braucienā uzvarēja sezonas debitants Ajumu Ivasa no DAMS vienības.

Par F2 čempionu priekšlaicīgi bija kļuvis brazīlietis Felipe Drugovičs, kura pārstāvētā "MP Motorsport" nometne šodien nodrošināja titulu komandu vērtējumā. Pēdējā posmā sportists ieņēma trešo un otro vietu. Savukārt otrajā vietā kopvērtējumā šogad Teo Puršērs, kamēr Lavsons nodrošinājis trešo vietu. Sardžentam līdz viņam pietrūka tikai viens punkts, bet topošais F1 pilots kļuvis par šīs sezonas labāko debitantu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...