Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Abū Dabī trasē tiks noskaidroti šīs sezonas F1 vicečempioni

Juris Grīns
Juris Grīns

Abū Dabī trasē tiks noskaidroti šīs sezonas F1 vicečempioni
Serhio Peress un Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šodien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika Abū Dabī startēs F1 pasaules čempionāta noslēdzošais posms. Kamēr čempioni zināmi jau kādu laiku, vēl kopvērtējumā jāatrisinās intrigām cīņā par otro vietu gan pilotu ieskaitē, gan Konstruktoru kausā.

Priekšlaicīgi par 2022. gada F1 titula ieguvēju otro sezonu pēc kārtas kļuva holandietis Makss Verstapens. Tikmēr nedaudz vēlāk kopā ar komandas biedru Serhio Peresu abi nodrošinājis pirmo vietu komandu ieskaitē savai "Red Bull Racing" vienībai. Konstruktoru kausā austriešu komanda uzvarējusi pirmo reizi kopš 2013. gada.

Abū Dabī GP starta kārtība:

Tikmēr Peresam šodien priekšā svarīga cīņa ar "Ferrari" braucēju Šarlu Leklēru. Pirms izšķirošajām sacensībām Jasmarinas trasē abiem ir vienāds punktu skaits - līdz ar to, kurš finišēs priekšā, tas arī būs šī gada vicečempions. Kvalifikācijā Peress ierindojās otrajā vietā, bet Leklērs izcīnīja trešo starta pozīciju.

Pirmajā desmitniekā izšķirsies arī citu pozīciju liktenis. Lūisam Hamiltonam ir pavisam mazas izredzes uzveikt otru "Mercedes" pilotu Džordžu Raselu cīņā par ceturto vietu, jo jaunais un talantīgais brits atrodas 25 punktus priekšā. Toties Hamiltonam vēl jānotur aizmugurē "Ferrari" pārstāvis Karloss Sainss, kurš pašlaik atpaliek tikai sešus punktus.

Principiāla cīņa norit par astoto vietu, kur "Alpine" komandas pilotus Estebanu Okonu un Fernando Alonso šķir vien pieci punkti. Vecmeistars noteikti darīs visu, lai sezonu pabeigtu priekšā savam komandas biedram, ar kuru dažkārt bijuši spraigi dueļi.

Konstruktoru kausā "Ferrari" komanda ir vairs tikai 19 punktus priekšā "Mercedes", un to starpā vēl jānoskaidro otrās vietas ieguvēja. Labā ziņa "Ferrari" ir tāda, ka vismaz treniņbraucienos un kvalifikācijā "Mercedes" mašīnas izskatījās krietni lēnākas. Līdz ar to Leklērs un Sainss startēs no otrās rindas, bet Hamiltons un Rasels - no trešās. Kāds būs spēku samērs sacīkšu režīmā, to redzēsim šodien.

Tāpat vēl cīņā par ceturto vietu "Alpine" ir 19 punktus priekšā "McLaren". Kvalifikācijā abu vienību ātrums bija līdzīgs. Lando Noriss ieņēma septīto vietu, bet Daniels Rikjardo bija desmitais, lai gan startēs no 13. vietas, jo viņam pienākas starta vietu sods par sadursmi iepriekšējā posmā. Okonam un Alonso startā būs astotā un desmitā vieta.

Tāpat vēl jāatrisinās sestās vietas liktenim, jo "Alfa Romeo" ir tikai piecus punktus priekšā "Aston Martin" nometnei, kuras sastāvā četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels mēģinās savās atvadu sacensībās izcīnīt iespējami augstāku vietu.

F1 kopvērtējums pirms pēdējā posma:

Fetels būs viens no vairākiem pilotiem, kuriem šīs vismaz pagaidām būs pēdējās F1 sacensības karjerā. Pats Fetels jau pirms kāda laika paziņoja par karjeras beigšanu, lai turpmāk veltītu vairāk laika ģimenes dzīvei. Pārējie no čempionāta spiesti aiziet ne aiz labas gribas. Rikjardo gadu pirms termiņa beigām ir zaudējis līgumu ar "McLaren" un citā komandā vietu nav spējis atrast. Viņš cer atgriezties 2024. gadā. Līdzīgs liktenis Mikam Šūmaheram, ar kuru jaunu līgumu atteicās slēgt "Haas" nometne, līdz ar to arī viņš uz nākamo gadu palicis bez iespējas braukt sacīkstēs. "Williams" komanda tikmēr atteikusies no Nikolasa Latifi, un viņam karjera visticamāk beigusies pavisam. Šis pilots sevi nespēja pierādīt no labākās puses.

Abū Dabī trasē pēdējos divus gadus uzvarējis "Red Bull" pilots Verstapens. Pērn tieši šajā posmā elpu aizraujošu notikumu virpulī tika noskaidrots sezonas čempions, Verstapenam pašā sacensību izskaņā apdzenot Hamiltonu un gūstot pirmo titulu. Hamiltons Abū Dabī posmā savā karjerā uzvarējis piecas reizes. No aktīvajiem pilotiem trīs uzvaras ir Fetelam, taču tās vēl nāca laikā, kad vācietis pārstāvēja "Red Bull" komandu.

Abū Dabī GP uzvarētāji:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Kurš uzvarēs Abū Dabī GP posmā?

  • 54

  • 26

  • 17

  • 3

  • 14

  • 8


  -1 [+] [-]

, 2022-11-20 11:14, pirms 2 gadiem
Par Mersedes konstruktora uzvaru!

  +2 [+] [-]

, 2022-11-20 11:27, pirms 2 gadiem
D-Mob rakstīja: Par Mersedes konstruktora uzvaru!
Kādu uzvaru ja viņš jau sen ir RedBull rokās 🤦🏻‍♂️😂

     [+] [-]

, 2022-11-20 12:37, pirms 2 gadiem
Kamēr pārējie dueļi ir diezgan spraigi, skaidrs, ka Hamiltons Raselu kopvērtējumā neapsteigs, jo tad viņam nepieciešama ne vien uzvara, bet arī tas, lai Rasels negūtu nevienu punktu... abu opciju piepildīšanās ir faktiski neiespējama...

  +1 [+] [-]

, 2022-11-20 14:42, pirms 2 gadiem
"līdz ar to, kurš finišēs priekšā, tas arī būs šī gada vicečempions" - šim apgalvojumam negribētu piekrist, jeb autors uzskata, ja Peress finišēs 11tais un Leclerc 12tais, tad Peress būs vicečempions?

     [+] [-]

, 2022-11-20 15:04, pirms 2 gadiem
NorchaN, es arī norādīju uz šādu raksta neprecizitāti, bet mans komentārs tika dzēsts. Riebjas, ka cenzūra strādā uz argumentētu kritiku nevis atklātām rupjībām un naida kurinošiem komentāriem.