Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Kaut kas jādara, lai glābēji turpmāk reaģētu ātrāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Kaut kas jādara, lai glābēji turpmāk reaģētu ātrāk"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Karloss Sainss uzskata, ka trases darbinieku reakcija Austrijas F1 sacīkstēs nav bijusi pietiekami ātra, kad sportista mašīnu strauji pārņēma liesmas.

Kad Sainss piestāja drošā vietā, mašīna dega arvien spēcīgāk, bet pilots nevarēja atstāt savu vietu, jo nācās turēt nospiestu bremžu pedāli, pretējā gadījumā formula varētu aizripot atpakaļ uz trases braucamo daļu. Lai gan glābēji bija turpat netālu, to reakcija neizskatījās pārliecinoša un pavisam noteikti bija novēlota.

"Situācija ne tuvu nebija ideāla vai viegla, jo spoguļos redzēju, ka mašīnu pārņem liesmas," stāsta Sainss. "Tajā pašā laikā man bija jāspiež bremzes. Tiklīdz mēģināju izkāpt no kokpita, redzēju, ka mašīna ripo atpakaļ, un es negribēju to atstāt pašplūsmā. Saucu trases darbiniekus, lai tie nāk un palīdz man, lai paliek kaut ko zem riteņiem. Manuprāt, viss šis process noritēja pārāk lēni. Pienāca viens moments, kad uguns jau bija tik liela, ka man nācās lēkt ārā pašam. Šķiet, tieši tajā brīdī pie mašīnas ieradās pirmais glābējs un apturēja tās ripošanu."

Uzteicams glābēju darbs vērojams "IndyCar" čempionātā, kur pēc negadījumiem notikuma vietā tie ierodas ļoti ātri. Līdz ar to šajā čempionātā startējošais pilots Skots Makloklins paudis neizpratni, kāpēc F1 čempionātā rīcība bija tik lēna.

"Tas ir trakums, cik ilgs laiks bija nepieciešams, lai palīdzētu Karlosam," atzina Makloklins, kurš uzvarēja iepriekšējā "IndyCar" posmā Mid-Ohaio trasē. "Paldies, ka mums ir "IndyCar" drošības komanda."

Saincs mudina uzlabot glābēju darbu: "Tam noteikti jāpievērš uzmanība. Tas, ko viņi darīja, būtu jāizdara ātrāk, jo tā nebija vienkārša situācija."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2022-07-16 20:22, pirms 2 gadiem
Likās, ka jau izmiruši tie piloti, kas nedomā tik par savu ādu. RESPEKT Karlosam.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-17 00:50, pirms 2 gadiem
sagriezt stūri pa kreisi lai farmula ieripo riepās jau Karlosam prāta nepietika

     [+] [-]

, 2022-07-17 13:43, pirms 2 gadiem
Pirmais glābējs labs tusnītis. Atskrien un noliek dzēšamo aparātu un aizbēg prom.