Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Botass: "Volfa izdarītais spiediens izēda mani no iekšas"

Botass: "Volfa izdarītais spiediens izēda mani no iekšas"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Somu F1 pilots Valteri Botass, kurš piecas sezonas pavadīja "Mercedes" komandā Toto Volfa pakļautībā, atzinis, ka spiediens no vadības puses dažbrīd bijis tik liels, ka burtiski sācis izēst viņu no iekšienes. Tikmēr pēc pievienošanās "Alfa Romeo" nometnei sportists atkal atradis jaunu motivāciju.

"Mercedes" komandā pavadītajā laikā Botasam ne reizi nav bijis līgums uz vairākām sezonām, pie jauna kontrakta viņš ik reizi ticis, balstoties uz sniegumu aizvadītajā gadā. Lai gan Volfs bija ne vien Botasa tiešais boss, bet arī viens no viņa privātās menedžmenta komandas cilvēkiem, saņemtais spiediens bijis tik liels, ka beigās radījis psiholoģisku stresu.

"Toto uzskatīja, ka spiediens nāk man par labu," stāsta Botass. "Protams, viņš pazīst mani jau ilgu laiku, un es piekrītu, ka spiediens uz noteiktu laika posmu ir laba lieta, tādā veidā tu vari no sevis dabūt ārā vairāk. Bet, ja šāds spiediens ir nemitīgs deviņus gadus no vietas ieskaitot četras sezonas "Williams" sastāvā - red., sezonu pēc sezonas, tas sāk izēst tevi no iekšas. Toto apgalvo, ka spiediens rada dimantus. Domāju, ka savā ziņā tā ir patiesība, tomēr arī šeit ir robeža. Ir robeža tam, cik ilgi to iespējams izturēt, jūtoties labi."

"Alfa Romeo" komandā Botasa boss būs Frederiks Vasērs, ar kuru kopā viņš strādājis jau senāk. 2011. gadā Botass kļuva par GP3 čempionu, kad Vasērs vadīja viņa pārstāvēto "ART Grand Prix" komandu.

"Esam jau jauki aprunājušies ar Fredu," stāsta Botass. "Viņš labi izprot pilotus. Protams, nedrīkst būt tā, ka visu laiku esi gandrīz vai brīvdienu režīmā, kaut kāds spiediens ir nepieciešams."

Botass norāda, ka šogad viņam vairs nebūs jāuztraucas par to, kā nopelnīt jaunu līgumu, bet varēs pilnībā koncentrēties uz pēc iespējas labāku rezultātu sasniegšanu: "Man tas būs ļoti motivējoši. Startēšu jaunā komandā, cenšoties dot tai visu savu zināšanu bagāžu, ko ieguvu startējot "Williams" un "Mercedes". Es pats uz sevi izdarīšu spiedienu, lai iegūtu tos rezultātus, ko esam cerējuši sasniegt."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.