Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" pilotu sadursmē par vainīgu tiek atzīts Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" pilotu sadursmē par vainīgu tiek atzīts Alonso
Foto: Motorsport.com

Pēc sestdien aizvadītajām F1 sprinta sacīkstēm Brazīlijā laika sodus saņēmuši Fernando Alonso un Lānss Strols, bet Pjēram Gaslī paveicies tikt cauri sveikā ar brīdinājumu. Pretējā gadījumā viņam varētu tikt piešķirts aizliegums uz vienu posmu startēt sacensībās.

Alonso piedzīvoja divus atsevišķus incidentus ar otru "Alpine" pilotu Estebanu Okonu. Alonso pa radio skaidri lika noprast, ka tieši Okons ir vainojams abos starpgadījumos, tomēr tiesneši bija citās domās. Izskatot otro epizodi, kurā Alonso salauza priekšējo antispārnu pret Okona mašīnu, secināts, ka tieši divkārtējais F1 čempions tik ātrā trases vietā rīkojies bīstamā manierē.

Rezultātā Alonso ticis pie piecu sekunžu soda un diviem soda punktiem. Sprinta sacensību rezultātos līdz ar to sportists no 15. vietas atkritis uz astoņpadsmito, no kuras arī būs jāstartē šovakar Sanpaulu gaidāmajā "Grand Prix" izcīņā.

Sprinta sacensību oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=z57...

Arī Lānss Strols ticis pie soda - viņa gadījumā tās ir desmit sekundes pie rezultāta un trīs soda punkti. Šo sodu jau pēc finiša sportistam piešķīra par otra "Aston Martin" braucēja Sebastiana Fetela izstumšanu ārpus trases, kad tas centās veikt apdzīšanas manevru. Strols rezultātos atkritis no 12. vietas un sešpadsmito.

Tuvu diskvalifikācijai uz vienu posmu ir Pjērs Gazlī, jo viņa sakrātie soda punkti tuvojas maksimumam. Dodoties uz starta laukumu pirms sprinta sacensībām "AlphaTauri" pilots, tiesnešu skatījumā, brauca nevajadzīgi lēni. Tika lemts vien par brīdinājuma izteikšanu, lai gan varēja tikt piemēroti soda punkti, kam sportista gadījumā būtu smagas sekas.

Sanpaulu GP starta kārtība:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...