Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkšu direktora amatu zaudējušais Masi pilnībā aiziet no FIA

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkšu direktora amatu zaudējušais Masi pilnībā aiziet no FIA
Maikls Masi. Foto: FIA

Skandalozais Maikls Masi, kurš pirms šīs sezonas zaudēja F1 sacīkšu direktora amatu, izlēmis pilnībā aiziet no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA).

Par Masi atbilstību ieņemamajam amatam skaļas diskusijas sākās pēc pērnā gada Abū Dabī posma, kad viņa pieņemto lēmumu rezultātā Maksam Verstapenam pavērās iespējas sacensību pēdējos apļos pacīnīties ar Lūisu Hamiltonu. "Red Bull" pilots tās lieliski izmantoja un apdzina Hamiltonu, liedzot "Mercedes" pārstāvim tikt pie astotā titula.

Masi bija viens no aprunātākajiem personāžiem starpsezonā, viņa veiktās darbības tika izmeklētas no FIA puses un pieņemts lēmums, ka šogad šajā amatā itāļu izcelsmes austrālietis vairs nepaliks. Tagad pārmaiņus F1 sacīkšu direktora pienākumus pilda Nīlss Vitihs un Edorardo Freitass.

Tikmēr Masi turpināja strādāt FIA, veicot dažādus līdzšinējos pienākumus, kas nav saistīti ar darbu trasē. Tomēr jau pirms kāda laika viņš atgriezās dzimtajā Austrālijā, kur tagad nolēmis palikt pavisam.

"Maikls Masi ir nolēmis pamest FIA un pārcelties uz Austrāliju, lai būtu tuvāk savai ģimenei un uzņemtos jaunus izaicinājumus," teikts FIA paziņojumā. "Trīs gadu periodā viņš bija "Formula 1" sacīkšu direktors, profesionāli un mērķtiecīgi pildot daudzās viņam uzticētās funkcijas. FIA pateicas viņam par uzticību un vēl visu to labāko nākotnē."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...