Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" sola arī citus jaunumus, Maldonado nākama komanda kļūs zināma šomēnes

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" sola arī citus jaunumus, Maldonado nākama komanda kļūs zināma šomēnes
Botass turpinās startēt "Williams" komandā
Foto: Digitale/Scanpix

"Williams" komanda, kas pirmdien paziņoja par līgumu ar brazīliešu F1 pilotu Felipi Masu, tuvāko nedēļu laikā sola arī citus jaunumus.

"Williams" vadītāja pienākumu izpildītāja Klēra Viljamsa presei pavēstīja, ka šobrīd komanda gatavo arī citus pārsteigumus saviem līdzjutējiem, lai gan tās sastāvs jau ir zināms - otra pilota vietu aizņems līdzšinējais vienības braucējs Valterī Botass no Somijas. Iespējams, runa iet par jaunu galveno sponsoru, jo zināms, ka Venecuēlas naftas kompānija PDVSA turpmāk vairs finansiāli neatbalstīs "Williams" komandu.

"Viņu uzlīmes nākošgad uz mūsu mašīnām vairs nebūs," ziņu aģentūtai "Reuters" paziņoja Viljamsa. "Kad ziņas nonāks atklātībā, cilvēki sapratīs, kas attiecībā uz līgumiem šajā laikā ir noticis aiz priekškara."

PDVSA ar 40 miljoniem eiro sezonā sākotnēji bija solījusies sponsorēt "Williams" līdz 2015. gadam, tomēr naftas kompānijas atbalstītais pilots Pastors Maldonado nolēma komandu priekšlaicīgi pamest. Līdz ar to nav iespējama arī turpmāka PDVSA un "Williams" sadarbība, jo kompānija kopā ar Maldonado jau meklē citu F1 komandu.

"Williams" sastāvā 2014. gadā startēs Felipe Masa, kuru savukārt, gan ar mazākām summām nekā Maldonado gadījumā, sponsorē Brazīlijas naftas kompānija "Petrobras". Taču Viljamsa noliedz, ka Masu varētu uzskatīt par "maksas pilotu". Viņa gan reizē apstiprina, ka šī ir lieliska iespēja piesaistīt vairāk sponsorus tieši no Brazīlijas.

"Domāju, ka šī valsts ir viens no sporta pasaules lielākajiem tirgiem, tādēļ tikai no mums ir atkarīgs, vai tajā ieiesim un padarīsim Felipi par mums komerciāli izdevīgu pilotu," viņa paskaidro.

Interesanti, ka Felipem Masam un Pastoram Maldonado ir viens menedžeris, Nikolā Tods. Viņš pagaidām neatklāj, kurā komandā startēs Maldonado, taču sola ziņas jau novembrī.

"Jaunumiem vajadzētu būt šī mēneša otrajā pusē," saka Tods. "Pastoram joprojām ir tie paši sponsori, kas bija līdz šim, viņš tos nav zaudējis."

"Williams" komanda, kas šogad F1 čempionātā pagaidām guvusi tikai 1 punktu, līgumus ar Felipi Masu un Valterī Botasu noslēgusi uz "vairākām sezonām".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-12 11:02, pirms 11 gadiem
Cerams, ka nākamā komanda nebūs f1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-12 17:43, pirms 11 gadiem
Kārtējais pierādījums, ka kaut kādi līgumi sporta pasaulē ir kaķim zem astes. Ja reiz kompānijai bija līgums līdz 2015. gadam, tad tā arī bija jāpaliek, nevis, ka Maldonado izbeidzas līgums, tad arī tas izbeidzas. Var jau būt, ka ir kāds punkts par to, bet tā teorētiski ir līguma laušana, kur būtu jāmaksā ui ui summiņa par laušanu.