Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins: "Mani atbalsta četri piloti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins: "Mani atbalsta četri piloti"
Ņikita Mazepins. Foto: Motorsport.com

Krievu autosportists Ņikita Mazepins atklājis, ka pēc ziņām par viņa atlaišanu no "Haas" komandas, četri "Formula 1" piloti sazinājās ar viņu, lai paustu atbalstu grūtajā brīdī.

Mazepina sezonu garā F1 braucēja karjera izvērsusies īpaši skandaloza. Vēl pirms debijas viņš tika kritizēts par sociālajos tīklos noplūdušu video, kurā sportists pieskaras kādas sievietes krūtīm. Jau tolaik baumoja, ka šāda rīcība dara neslavu "Haas" komandai un līgums ar pilotu varētu tikt lauzts. Pēc tam sezonas laikā Mazepins izcēlās ar daudziem incidentiem, tostarp piedzīvojot vairākus starpgadījumus arī ar komandas biedru Miku Šūmaheru. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "Haas" nesen lauza līgumu ar viņu un uzņēmumu "Uralkali", kas pieder sportista tēvam.

Lai gan šāds solis nevienam nav pārsteigums, Mazepins nosodījis komandas rīcību, apgalvojot, ka būtu bijis gatavs startēt čempionātā zem neitrāla karoga, ko bija atļāvusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA). Džordžs Rasels, Serhio Peress, Šarls Leklērs un Valteri Botass, kuri visi ir vieni no vadošajiem F1 pilotiem, personīgi uzrakstīja Mazepinam, izsakot viņam atbalstu.

"Ar mani sazinājās Serhio, Valteri, Šarls un Džordžs," neslēpj Mazepins. "Viņi zina, cik svarīga man ir šī situācija, un viņi parādīja man savu atbalstu pēc tam, kad pazaudēju iespēju startēt sacīkstēs. Vēstules nebija nekas politisks, vien personiskā līmenī, lai palīdzētu man nenolaist galvu, jo sportisti pēc šādiem lēmumiem mēdz salūzt un viņu dzīves tiek izpostītas. Esmu pateicīgs viņiem par šo atbalstu, jo ceļā uz F1 viņi visi ir saskārušies ar risku zaudēt savas vietas, un viņi atbalstījuši mani brīdī, kad esmu zaudējis savu vietu, savu sapni."

Mazepins arī paziņojis par organizācijas "We Compete as One" izveidi, kurā plānots apvienot un atbalstīt sportistus, kas zaudējuši iespēju startēt sacensībās politisku iemeslu dēļ. Finansējums šai organizācijai tikšot ņemts no "Uralkali" naudas, kas bija paredzēta ieguldīšanai "Formulā 1".

Tikmēr "Mercedes" pilots Rasels apstiprina, ka sazinājies ar Mazepinu: "Manai ziņai viņam nebija saistības ar politiku. Domāju, uz to, kas notiek pasaulē, mēs skatāmies vienādi. Bet es pazīstu Ņikitu jau ilgu laiku un, neskatoties uz viņa sakariem, viņš ir viens no tiem, kurš, tāpat kā es, visu savu karjeru ir sapņojis par "Formulu 1" un to arī sasniedzis. Tagad viņa sapnis zināmu apstākļu dēļ ir zudis. Es viņam vienkārši pateicu, lai nenolaiž galvu. Tā bija vienkārši personīga ziņa."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  +8 [+] [-]

, 2022-03-12 14:50, pirms 3 gadiem
Un ko tu, Mazepin, atbalsti?

  +9 [+] [-]

, 2022-03-12 15:08, pirms 3 gadiem
Nē, nē, biedri krievi. Ja griebat startēt sacensībās, tieciet galā ar savu valsti, tās impēriskajām ambīcijām un joprojām vairuma nācijas atbalstu radniecīgas nācijas asiņainai iznīcināšanai. Līdz tam zem saviem "neitrālajiem karogiem" varat iet uz Sīriju putinam apšautās armijas aizvietotājus meklēt. Civilizētajai pasaulei sūdi nav vajadzīgi. Lai dzīvo Ukraina!

  +4 [+] [-]

, 2022-03-12 16:41, pirms 3 gadiem
Tu ko,Mazepin,pats nevari nostāvēt kājās,ka četriem(!) vīriem tevi ir jāatbalsta,dzert vajag mazāk...

  +4 [+] [-]

, 2022-03-12 16:42, pirms 3 gadiem
Un tagad arī tēva naudu taisies izšeptēt,nepateicīgais dēls...

  +4 [+] [-]

, 2022-03-12 16:45, pirms 3 gadiem
A nauda ta daudz izies,jums tur daudz sportistu ar Z burtiem dragā,tā kā apdomā labi,ko tēvs par tavām iegribām teiks...

  +5 [+] [-]

, 2022-03-12 17:15, pirms 3 gadiem
kāpēc par šo okupantu pretekli tiek rakstītas kaut kādas ziņas?

     [+] [-]

, 2022-03-13 12:29, pirms 3 gadiem
Rēcīgi teksts, ka šis tur baigi kapājās, lai tiktu F1. Jebkuram dalbajobam ir skaidrs, ka viņš tur ir naudas pēc. Nebūtu nauda, tur būtu cits braucis jau sen. Jebkurš var izcīnīt 20. vietu, ja piedalas 20 dalībnieki.