Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Pašlaik "Mercedes" savā attīstībā atpaliek par desmit mēnešiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Pašlaik "Mercedes" savā attīstībā atpaliek par desmit mēnešiem"
Foto: Mercedes AMG

Tehnisko nepilnību dēļ, kas lielākajā mērā tika piedzīvotas sezonas pirmajā pusē, "Mercedes" savā attīstībā ir zaudējusi astoņus līdz desmit mēnešus, uzskata Toto Volfs.

Šī gada “Mercedes” sacīkšu modelis W13 izcēlies ar sevišķi lielu “delfinēšanu”. Dažkārt atskaņas novērojamas arī šobrīd, taču kopš pavasara komandas inženieriem izdevies būtiski atrisināt nepilnības. Pēdējās sacīkstēs jau Lūiss Hamiltons spējis iesaistīties cīņā par augstākajām pozīcijām.

Tomēr “Mercedes” šādā veidā ir zaudējusi lielu laiku attiecībā uz mašīnas attīstīšanu, paudis komandas boss Toto Volfs. Šobrīd W13 mašīnai aizvien ir neliels, bet izteikts deficīts līdz “Red Bull”, ko nav izdevies dzēst.

“Mēs ticam, ka zinām, no kurienes šis atstatums rodas,” tagad saka Volfs.

Vaicāts par to, vai “Red Bull” pārsvars šīs sezonas sākumā atsauksies uz spēka samēru nākamajos gados, Volfs atbild apstiprinoši: “Viņi daļu no lietām, kas devis pārsvaru, pārnesīs nākamajos modeļos. Iespējams, mēs attīstības ziņā esam zaudējuši astoņus līdz desmit mēnešus, jo nespējām uzreiz saprast, kas ir nepareizi. Tomēr visi šeit spēlējam garu spēli. Tā mūsu komanda ilgtermiņā ir spējusi izcīnīt titulus.”

Kamēr “Red Bull” jau garantējusi uzvaru Konstruktoru kausā, “Mercedes” vēl saglabā cerības cīņā par otro vietu pārspēt “Ferrari” vienību. Sezonas kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām “Mercedes” zaudē 40 punktus.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs