Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons "apciemos" Sennu

Andrejs Siliņš

F1 pasaules čempionāta pašreizējais kopvērtējuma līderis brits Luiss Hamiltons no "McLaren" pavēstījis, ka pēc sezonas pēdējā posma Brazīlijā iecerējis doeties uz leģendārā pilota Airtona Sennas atdusas vietu, tādējādi izrādot cieņu savam elkam.

Trīskārtējais pasaules čempions Senna, kurš 1994. gadā Sanmarīno Grand Prix laikā gāja bojā, allaž esot bijis Hamiltona elks un iedvesmas avots. "Tas man būs emocionāls mirklis, dodoties uz kapa vietu," sacīja 22 gadus vecais britu pilots, kurš atklāja, ka pēc sacīkstes pāris dienas paliks Brazīlijā.

Neskatoties uz šo notikumu, Hamiltons joprojām pirmajā vietā nostāda cīņu par čempiontitulu: "Pēc sacensībām man būs laiks apciemot Senas kapa vietu, bet par to domāšu tikai pēc tam, kad sezona būs beigusies."

Izmantotie resursi:
www.bbc.com
Foto: Reuters

1 2 41 komentārs
Slēpts komentārs: Artis Ataudzins
Slēpts komentārs: cimmers
Slēpts komentārs: Jury

  -4 [+] [-]

, 2007-10-11 14:32, pirms 17 gadiem
=Jury=
No tava komenta tā arī nav saprotams, vai tas skauž Tev, Alonso vai Hamiltonam?

  +8 [+] [-]

, 2007-10-11 14:34, pirms 17 gadiem
No sākuma "anglim" jāuzvar gonkā, tad viņš varētu taisīt tādus paziņojumus... a to zināt ko trešās vietas ieguvējs darīs pēc sezonas ir... neinteresanti...

  +3 [+] [-]

, 2007-10-11 14:36, pirms 17 gadiem
kaut vai tadel ka mazais nigerens jau plano savakt kausu no komandas mitnes, vins nav pelnijis klut par cempionu...tik jauns un jau iedomigs!

     [+] [-]

, 2007-10-11 14:45, pirms 17 gadiem
come on!!!
nu jau sīkais anglis aiziet bišku par tālu savu "labiņā" tēlu spodrinot..
pilniigi piekriitu cimmers.. - par to, ka taisies iet uz kapiem, nav jāstāsta visai pasaulei!!!!!

     [+] [-]

, 2007-10-11 14:46, pirms 17 gadiem
visas cerības, ka šogad Raikonens vai Alonso, nākošgad Kubica un tad jau būs Šlega kārta..

     [+] [-]

, 2007-10-11 14:48, pirms 17 gadiem
Es jau saprotu, ka vajag būt sportiski nekaunīgam un nerespektēt "uzvārdus" trasē (tas arī bija viens no iemesliem kāpēc es 90.-to sākumā sāku just līdzi M.Šumaheram), taču tas ko dara "anglis"... Zinot to, ka Eklsotna banda viņu stumj uz priekšu par visām varītēm, viņš to bezkaunīgi izmanto... sākot no darbībām trasē, beidzot ar šitādu uzvedību...

     [+] [-]

, 2007-10-11 14:52, pirms 17 gadiem
Puisis sāk sadzīvot ar britu dzelteno presi. Baigais spēks tomēr!

     [+] [-]

, 2007-10-11 14:53, pirms 17 gadiem
Krisssss

Vot man arī tādas cerības .
Lai arī kā man pēdējās sezonās (uzsveru, pēdējās sezonās, jo tad, kad viņš vēl tikai sāka ar "Minardi" un vēlāk "Renault", tad viņš bija viens no maniem favorītiem "nākotnes braucēja" sakarā) Alonso nepatika, viņš tomēr brauca godīgi un bez "vipendraža".
Atliek vien cerēt ka BMW sagatavos Kubicam un Haidfeldam bišķīt nopietnāku un konkurētspējīgāku vāģi un nākamsezon viņi nevis superstabili brauks pa 4. līdz 6. vietu, bet gan saliks arī "McLaren" SŪDraba bultas.

  +2 [+] [-]

, 2007-10-11 14:56, pirms 17 gadiem
Nezinu, personiski man pret Hamiltonu nekā nav, bet esmu Alonso fans - viņs visu sasniedza saviem spēkiem - braucot arī pie ne tām labākajām mašīnas stūrēm. Bet nu Hamiltonu acīmredzmi jau "bīda" no pagājušā gada, kad viņš pat vēl bija tikai GP2. Jā, supertalants - piekrītu. Saprotu, ka Ērnijs grib atkal pievērst uzmanību F1 no Britu puses (kas vienmēr ir bijuši lieli fanāti, bet tagad vairs nav kam īsti just līdz), bet nu tas ir par traku... Es nedomāju, ka Hamiltons, pats kaut vienu vārdu pār lūpām izspiež - te izskatās, ka darbojas viens liels PR. Par spīti tam - visu cieņu Luisam par parādīto trasē.

P.s. Lai arī esmu neitrāls F1 vērotājs (kopš f1 gaitas beidzis Ž.Alezī), tomēr turēšu īkšķus par Alonso un Kimi. Par Kimi tādēļ, ka būtu rēcīgi, ja pēdējā posmā tomēr "izvilktu" čempiona titulu - visu gadu McLaren uzvedas pārāk iedomīgi - apmēram kam no mūsu pilotiem dosim titulu - Luisam vai Alonso...

     [+] [-]

, 2007-10-11 15:01, pirms 17 gadiem
Nu viņiem takš saplānotas tās dieznas diezgan stingri un režīmi un protams ka žurnālisti uzmācas vienmēr ar saviem jautājumiem un provicē kā vien var, kur nu vēl jauno hami.
Jebkurā gadījumā lai kādu noliktu vai slavētu, vajadzētu zināt ziņas avotu un kādā veidā informācija iegūta.
Var jau būt ka dzeks plātās ar savu elku būšanu, bet varbūt kāds paziņa ir pačukstējis žurnālistiem par labu naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-10-11 15:21, pirms 17 gadiem
Patiešām nesaprotu, ko Hamiltons tādu ir izdarījis.
Man nekad nav īsti patikusi McLaren, un pirmstam biju liels Alonso cienītājs, jo galu galā viņš bija pirmais, kurš spēja uzvarēt nezuvaramo Šūmi, Bet tagad esmu savas domas mainījis.
Komandā ieradās Hamiltons. Alonso vairs nespēja izturēt manuprāt godīgu konkurenci. Cik zinu, tad McLaren dod nelielas priekšrocības kvalifikācijas uzvarētājam, un tas ir arī pierādīts trasē, kad boksos nāies ātrāk doties Hamiltonam.
Bet kopš tā brīža, kad Alonso visu laiku mēģināja nomelnot savu komandu + vēl tieši deva pierādījumus spiegošanas skandālā, viņš savu labo slavu zaudēja. Un var redzēt, ka viņš nav galvas tiesu pārāks par Hamiltonu. Iespējams pagājušo gad tā būtu, bet tagad apstākļi viņiem ir vienāda.

Runājot par Raikonenu, gribētos, lai viņš kādu gadu kļūtu par Čempionu, bet šogad izredžu viņam ir maz. Arī Masa vēl daudz ko var parādīt, bet Ferarri vēl biš pietrūkst.
Bet es domāju, ka vajadzētu tomēr priecāties, ka pirmoreiz vēsturē parādās debitants, kur var kļūt uzreiz pa Pasaules čempionu. Manuprāt to jau visi saprot, ka viņš ir supertalants. Lai vai kā viņš ir dabūjis uzreiz tik labu mašīnu ar ko var uzvarēt, lai varbūt viņu vairāk atbalsta komanda, bet tik un tā uzvarēt ir jāmak. Arī citi piloti tikuši labās mašīnas nekko tādu izdarīt tomēr nevar!
tākā gaidām visi Brazīlijas GP, kur sola būt ļoti interesanta sacīkste!
Slēpts komentārs: mrPO

  +2 [+] [-]

, 2007-10-11 15:30, pirms 17 gadiem
Kalto

Kādu godīgu konkurenci?
Tas, ka "angli", kad viņš izstājas traktors mierīgi izvelk un noliek uz trases, kamēr citi piloti, tajā pašā vietā, ne uz ko tādu var necerēt...

Manuprāt, "McLaren" ar visu savu Denisu priekšgalā ir riktīga talantu nokautuve... no sākuma Prosts un Senna, tad Hakinens un Kulhards (viņiem, lai arī nebija izteiktas domstarpības, vairākkārt ir gadījies trasē izveidot "interesantas" situācijas), tad Raikonens un Kulhards (ne bez Rona palīdzības Kulhardam bija jāaiziet), tad Raikonens un Montoija, tagad Alonso un "anglis"... kkā pārāk daudz konfliktu vienā komandā, lai to noveltu uz pilotu raksturu nesaderību...

     [+] [-]

, 2007-10-11 15:32, pirms 17 gadiem
Nu es ļoti ceru, ka viss šis no Lewis puses nav tikai tukša zīmēšanās, utt! Lai nu kā... apciemot Sennas atusas vietu un atdot viņam godu, būtu arī mans aicinājums, taču vai to vajag afišēt?!

     [+] [-]

, 2007-10-11 15:32, pirms 17 gadiem
mrPO

Jā, kāpēc bīdīt Alonso, ja ir "anglis" ar kura tēlu var noplēst vairāk naudas gan no britiem, gan arī no negroīdās rases kopumā...

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 15:39, pirms 17 gadiem
to Kalto

1) par to godīgo konkurenci noteikti, ka var strīdēties mclaren, ņemot vērā Hamiltona - Denisa un Alonso - Denisa attiecības..

2) ja komandas "nomelnošana" ir PATIESU liecību sniegšana izmeklētājiem, tad no comments.. (mclaren ir vienmēr bijuši mani faborīti starp citu)

3) par braukšanu.. - ok, respect Hamiltonam, bet pilnīgi iespējams, ka, piemēram, Fetels un Kovalainens ar mclaren šogad jau buutu čempioni, turlāt boksu celiņā neizlidotu..

  +4 [+] [-]

, 2007-10-11 16:01, pirms 17 gadiem
Ja kāds neredz Hamiltona atklāto lobēšanu, ko veic F-1 industrijas darboņi, tā ir viņa paša darīšana. Fanojiet vien par mākslīgo superzvaigzni, es pēdējā posmā cerēšu uz Alonso, vai vēl labāk - uz Kimi. Mazais tumšādainis varēs savākt kausu F-1 simulātorā.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 16:14, pirms 17 gadiem
Besī ārā tas pērtiķis cik var par viņu rakstīt, tiešām atklāta lobēšana. Čalīts spodrin sev spalvas, kā māk nepadomājot ka visiem ir pie kājas uz kādiem kapiem un pie kā viņš dosies.

     [+] [-]

, 2007-10-11 16:15, pirms 17 gadiem
-cimmers-

Nē, viņš nevarēs savākt kausu F1 simulatorā... tur viņu ar traktoru uz trasi atpakaļ neviens neliks...

     [+] [-]

, 2007-10-11 16:21, pirms 17 gadiem

ja nu vienīgi spaidīs restart, kamēr paveiksies un vinnēs..

     [+] [-]

, 2007-10-11 16:23, pirms 17 gadiem
Vēl jau pastāv iespēja simulatorā uzlikt līmeni: beginner... Tad nevajadzēs ne traktoru, ne labvēlīgus tiesnešu lēmumus.

     [+] [-]

, 2007-10-11 16:26, pirms 17 gadiem
arī iespējams jā..
bet tikai, ja boksu celiņā formula automātiski stūrēsies!!!

  -2 [+] [-]

, 2007-10-11 16:32, pirms 17 gadiem
nesaprotu ko visi var nolikt Hamiltonu un viņa komandu, tā ir tikai redzamā daļa un visi runā itkā būtu braukuši tanī komandā un arī citās jo redz jābūt ar ko salīdzināt.
Domāju ka katra komanda šmaucas kā var, tik kā ar informācijas noplūdi, to nevar prognozēt.
Cik nu ir redzams pa tv tad mclaren ir viena no tām komandām kur ir bijis ļauts uzvarēt abiem pilotiem, atšķirībā no dažām citām komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-11 16:40, pirms 17 gadiem
sākumā FIA lobēja vecā friču gailēna un ferrari intreses, tagad ieradās svaiga gaļa, un ir atkal ko bīdīt čempiona tronī. un tās komandas jau arī nav nekādas labiņās (ne Ferrari, ne McLaren, ne pārējās). visās vienībā ir PIRMAIS un OTRAIS pilots. un otrajam pilotam ir sūra dzīve. ja komanda negribēs, tad otrais pilots nevinnēs. par milimetru izmainīs antispārnam leņķi, paturēs ilgāk boksos, liks palaist garām... tā jau ir gadu gaitā iegājusies prakse.

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 16:59, pirms 17 gadiem
Es ar domāju, ka titulu vajadzētu izcīnīt Raikonenam vai Alonso, bet ja ne Kimi, tad labāk Alonso, Hamiltons ir vēl pārāk zaļš gurķis

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 17:01, pirms 17 gadiem
=hrjak=
Jā, Šumaheram "palīdzēja", taču tas notika samērā slēpti un labi ja kādu reizi sezonā... a te "anglis" vēl nav degunu apsildījis F1 a šim jau čempiona titulu uz paplātes pienes...

  +1 [+] [-]

, 2007-10-11 17:04, pirms 17 gadiem
vai cik cēli....

     [+] [-]

, 2007-10-11 17:35, pirms 17 gadiem
kādas paplātes, vienk dzekam bik vairāk paveicies varbūt gan teniski gan citādi un ir vadībā punktos. Uz paplātes visiem četriem ir labas formulas un atliek tik uzvarēt.

     [+] [-]

, 2007-10-11 17:37, pirms 17 gadiem
nuu kas tik slikts ka vinjsh dosies pie Sennas? Taapat te hokejisti reklameejaas, ka dosies pie Zjoltoka kapa. Shaubos vai nu vinjsh pats kaadam preses paarstaavim uzbaazies ar sho info. Tak prese tagat meegjina izspiest visu iespeejamo no vinja.

Dazji te vispaar ar galvu nedraudzeejaas. Viena kljuuda un uzreiz nemaak braukt... Ja vinjsh nebrauktu ljoti labi, tad nekaada paliidziiba neliidzeetu, buutu jaabuut kautkaadam traki labam autopilotam

  +2 [+] [-]

, 2007-10-11 17:55, pirms 17 gadiem
lai jau apciemo savu elku, bet nav jau jastasta presei tas
1 2 41 komentārs