Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas neatbalsta "Mercedes" ierosinājumu startēt ar trim mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas neatbalsta "Mercedes" ierosinājumu startēt ar trim mašīnām
Foto: Facebook.com/MercedesAMGF1

Vairāku F1 komandu vadītāji neatbalsta "Mercedes" bosa Toto Volfa ierosināto ideju nākotnē ļaut katrai vienībai startēt ar trim mašīnām, vienu no tām atvēlot jaunajiem talantiem.

"Mercedes" šobrīd cenšas rast iespēju, lai 2019. gadā "Formulā 1" varētu startēt tās paspārnē esošie Estebans Okons un Džordžs Rasels. Itālijas "Grand Prix" nedēļas nogalē Volfs publiski nāca klajā ar ierosinājumu ļaut katrai komandai sacīkstēs startēt ar trim mašīnām, kas jaunajiem sportistiem atvieglotu iespējas nokļūt "Formulā 1".

"Piedāvājums ir interesants," neslēpj "Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners. "Tomēr no praktiskā viedokļa ar trim mašīnām startēt būtu sarežģīti, piemēram, veikt pitstopus. Šī ideja ir interesanta, kamēr tā ir teorētiska, bet tiklīdz tā būtu jāīsteno praktiski, tas būtu ļoti, ļoti sarežģīti. Es arī nedomāju, ka viduslīmeņa komandas par to būtu priecīgas."

Hornera piesaukto viduslīmeņa komandu galvenais arguments visticamāk būtu tāds, ka turpmāk tās vairs nevarētu cīnīties par, piemēram, septīto vietu, bet būtu jāsamierinās ar desmito pozīciju vai zemāku. Tāpat vairs nebūtu jēga lielajām komandām sniegt tehnisko atbalstu tām, kam tas nepieciešams, pretī saņemot iespēju tajās iesūtīt savus jaunos pilotus.

"Williams" vadītāja Klēra Viljamsa apstiprina, ka šādu ideju neatbalstītu: "Mums nepatīk ideja par trim mašīnām. Mums ir sadarbība starp komandām, bet tad parādītos trīs mašīnas... Ar ko tas beigtos? Tas būtu vēl viens solis nepareizā virzienā."

"McLaren" vadītājs Zaks Brauns tikmēr pauž, ka viņam patīk šī ideja, tomēr viņš nespēj iztēloties, kā to praktiski būtu iespējams īstenot, jo ne visās trasēs starta laukumā pietiktu vietas 30 spēkratiem. Viņš pieļauj iespēju, ka ar trim mašīnām varētu ļaut startēt atsevišķos posmos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | NASCAR News, Race Results,...

     [+] [-]

, 2018-09-11 18:37, pirms 6 gadiem
Es tak teicu par Volfu un bremzes pedali tā ar bija

     [+] [-]

, 2018-09-11 20:07, pirms 6 gadiem
Man ir garlaicīgi((
Zēni - rakstiet. Iepazīsimies, tiksimies!
Man ir 23 gadi. Es esmu jautra! Foto un telefons profilā. Rakstiet tagad >︍>︍> 18pop.tk