Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda 22 posmu gadījumā gatavojas darbinieku rotācijai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda 22 posmu gadījumā gatavojas darbinieku rotācijai
"Mercedes" komandas pilots Luiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Ja nākamās F1 sezonas kalendārā tiks apstprināti 22 posmi, "Mercedes" komanda pielietos darbinieku rotāciju, paziņojis tās vadītājs Ross Brauns.

Pēc tam, kad provizoriskajam nākamā gada F1 kalendāram atkal tikusi pievienota Ņujorka, posmu skaits sasniedzis 22. Lai gan kalendārs oficiāli vēl nav apstiprināts, ļoti iespējams, izmaiņas tajā nenotiks. Vēl nekad F1 vēsturē sezona nav bijusi tik gara un tas nozīmē milzīgu slodzi komandām, kas jau paspējušas par to sākt sūdzēties.

"Es domāju, ka 22 posmi sezonā noteikti ir tas punkts, kad mēs uzsāksim darbinieku rotāciju," intervijā "Sky Sports" sacīja Ross Brauns. "Turklāt, tās nav tikai 22 sacīkstes, jo sezonas laikā būs četri testu braucieni un arī pirms sezonas notiks testi, kas sāksies četras nedēļas ātrāk kā parasti. Testus mēs sāksim janvārī, bet sezonu noslēgsim novembra beigās, kas ir diezgan smagi."

Zināms, ka nākošgad F1 kalendāru papildinās jau pieminētais posms ASV štatā Ņūdžersijā, kā arī Austrija, Krievija un Meksika. Tomēr labi zināmais NASCAR čempionāts, kas notiek ASV, sezonas laikā rīko pat 36 sacīkstes un dalībnieku tur netrūkst. Brauns uzskata, ka no amerikāņiem var ņemt piemēru.

"Šobrīd cenšamies stiprināt komandu, tāpēc varēsim sākt darbinieku rotāciju," viņš saka. "Tāds čempionāts kā NASCAR pierāda, ka tas ir iespējams! Galvenokārt jāstrādā ir mehāniķiem, kas ir seši vai varbūt astoņi cilvēki. Galvenais ir viņu sniegums pitstopu laikā. Uz to mēs šogad koncentrējamies, ik pa laikam nomainot mehāniķus. Līdz ar to, ja kāds ir saslimis vai cita iemesla dēļ nevar ierasties uz sacīksti, zināsim, ka ir arī citi, kas savu darbu paveiks labi. Mēs vienmēr domājam par to, lai būtu cilvēki, kas var aizstāt viens otru. Viņi ir "kaujas" gatavībā, lai veiktu maiņu."

Tomēr Brauns saprot, ka būs darbinieki, kam nāksies apmeklēt visas sacīkstes.

"Domāju, ka inženieriem būs visai grūti," neslēpj Brauns, kurš pēc šīs sezonas, iespējams, atstās "Mercedes" komandas vadītāja posteni. "Domāju, ka jācenšas viņus atbalstīt, iedodot papildus brīvas dienas, kad no sacīkstēm atgriezīsimies rūpnīcā, lai viņi paspēj atpūsties."

Provizoriskais F1 kalendārs 2014. gadam

PosmsDatumsValstsNorises vieta
1.16.martsAustrālijaMelburna
2.30.martsMalaizijaKualalumpura
3.6.aprīlisBahreinaSahira
4.20.aprīlisĶīnaŠanhaja
5.27.aprīlisDienvidkorejaJonama
6.11.maijsSpānijaBarselona
7.25.maijsMonakoMontekarlo
8.1.jūnijsASVŅūdžersija
9.8.jūnijsKanādaMonreāla
10.22.jūnijsAustrijaŠpīlberga
11.6.jūlijsLielbritānijaSilverstouna
12.20.jūlijsVācijaHokenheima
13.27.jūlijsUngārijaBudapešta
14.24.augustsBeļģijaSpā-Frankošamps
15.7.septembrisItālijaMonca
16.21.septembrisSingapūraOstas līcis
17.5.oktobrisKrievijaSoči
18.12.oktobrisJapānaSuzuka
19.26.oktobrisApvienotie Arābu EmirātiAbū Dabī
20.9.novembrisASVOstina
21.16.novembrisMeksikaMehiko
22.30.novembrisBrazīlijaSanpaulu

Izmantotie resursi:
Planet F1 | Formula One | News, Standings,...
Formula 1® - The Official F1® Website

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:31, pirms 11 gadiem
Nascar braukā pa amēriku kamēr F1 pa visu pasauli. pārbraucieni pavisam citi.