Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens palīdzējis De Vrīsam izkārtot vietu "AlphaTauri" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens palīdzējis De Vrīsam izkārtot vietu "AlphaTauri" komandā
Niks de Vrīss un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Holandiešu F1 pilots Makss Verstapens savam tautietim Nikam de Vrīsam pēc lieliskās debijas Itālijas posmā personīgi ieteicis piezvanīt Hemutam Marko. Ar "Red Bull" braucēja palīdzību De Vrīss tādā veidā tika pie līguma ar "AlphaTauri" vienību un nākamgad varēs aizvadīt pirmo sezonu šajā čempionātā.

De Vrīs iepriekš bija piedalījies F1 posmu treniņbraucienos "Mercedes", "Aston Martin" un "Williams" komandās. Kad slimnīcā ar apendicītu nonāca Alekss Albons, tieši De Vrīsam radās izdevība viņu aizvietot "Williams" sastāvā sacensībās Moncā. Debijas sacīkstē tika sasniegta devītā vieta un izcīnīti pirmie punkti. Kā izrādās, tas krietni palīdzēja vienoties ar Marko.

"Dienu pēc Moncas posma mēs kopā pusdienojām un es teicu, lai viņš vienkārši piezvana Helmutam, jo nekad nevar zināt, kas var notikt," žurnālistiem atklāja Verstapens. "Tas bija īstais brīdis, kad veikt šādu zvanu, jo Helmutam pirmdienā vēl noteikti nebija norimušas emocijas pēc svētdienas notikumiem. Tas nostrādāja un esmu ļoti priecīgs par viņu. Mēs esam labi draugi. Helmuts ir tāds - ja viņam kaut kas patīk, viņš izdarīs visu, lai dabūtu pilotu mašīnā, kamēr citas komandas rīkojas daudz piesardzīgāk."

Pēc sarunas ar Marko De Vrīss devās uz Austriju, lai tiktos klātienē. Dažu nedēļu laikā jau sekojis oficiāls paziņojums par viņa pievienošanos "AlphaTauri" uz nākamo sezonu.

"Mums ar Maksu ir lieliskas attiecības, un mēs esam no vienas paaudzes," teica 27 gadus vecais "Formula E" un "Formula 2" čempions De Vrīss. "Viņš ir nedaudz jaunāks, bet mēs kopā uzaugām kartingā, abi esam holandieši un mums abiem bija līdzīgi, kad kopā ar saviem tēviem mikroautobusiem braukājām pa Eiropu, lai piedalītos sacīkstēs. Mēs viens otru ļoti cienām kā autosportistus. Lai gan viņš ir mazliet jaunāks, viņš rīkojās tā, it kā būtu mans vecākais brālis."

"AlphaTauri" boss Francs Tosts neslēpj, ka izšķirošais faktors bija De Vrīsa veikums Moncā: "Tam bija liela ietekme, jo tas parādīja viņa potenciālu. Viņš aizvadīja fantastisku sacīksti, nepieļāva nevienu kļūdu, tāpēc bija viegls lēmums viņu uzņemt. Tomēr mūsu redzeslokā viņš bija jau iepriekš, lai arī paveiktais Moncā bija ļoti svarīgs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...