Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens satraukts par Monreālas F1 trases bīstamajām apmalēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens satraukts par Monreālas F1 trases bīstamajām apmalēm
Kimi Raikonens un Sebastians Fetels
Foto: imago/Eibner/Scanpix

Sebastians Fetels atzīst, ka ir ļoti grūti prognozēt, cik spēcīga "Ferrari" komanda būs šonedēļ Kanādā, kur F1 sacīkstes notiks ātrajā Monreālas trasē, kamēr Kimi Raikonens tikmēr uzskata, ka šī ir ļoti īpaša un reizē viltīga trase.

"Salīdzinot ar pagājušo gadu, tagad mums ir cita mašīna un arī pieeja ir atšķirīga," stāsta Fetels. "Ir grūti prognozēt šo nedēļas nogali. Daudz kas var būt atkarīgs no tā, ko spēs paveikt citas komandas, tāpat arī no laikapstākļiem, jo iespējams lietus."

"Mercedes" komanda bija ieplānojusi lielus uzlabojumus savam dzinējam, tomēr uz šo nedēļu tos vēl neizmantos. Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē ir garas taisnes, kas mijas ar lēniem līkumiem, līdz ar to motora jaudai ir liela nozīme.

"Šī trase ir atšķirīga no citām, un lielu lomu spēlē dzinējs," atzīst Fetels. "Redzēsim, cik ātri būsim mēs. Esam sagatavojuši dažus uzlabojumus, bet esmu drošs, ka šobrīd tādi ir arī citām komandām. Tajā pašā laikā, jau līdz
šim mums ir bijusi mašīna, kas ir ātra taisnēs, un tas var palīdzēt. Te ir dažas sarežģītas vietas, bet trase kopumā man patīk. Atšķirībā no Monako, kur nav tās labākās iespējas apdzīt, šeit visam vajadzētu būt citādi, lai gan riepas šogad spēlē lielāku lomu nekā iepriekš."

Viņa komandas biedrs Raikonens stāsta: "Šī ir īpaša vieta, kur nepieciešams labs maksimālais ātrums, bet vissvarīgākais ir pareizi braukt pāri līkumu apmalēm. Svarīgs ir kompromiss starp maksimālo ātrumu šajos lēnajos līkumos un bremzēšanu. Šī ir pirmā trase sezonas laikā, kas tik būtiski atšķiras no citām. Atšķirībā no Monako, te ir mazāk iespēju izlidot no trases un ietriekties sienā, bet tāpat ir vietas, kur viegli saslīdēt un ietriekties barjerā, jo līkumu apmales ir viltīgas un daudzi līkumi jāveic lielā ātrumā. Būs arī interesanti vērot, kā šeit uzvedīsies hipermīkstās riepas, ko izmēģināju testos ziemā, taču toreiz bija citi apstākļi."

F1 kopvērtējumā Fetels pašlaik ir otrais, tikai 14 punktus aiz "Mercedes" pilota Lūisa Hamiltona, kamēr Raikonens ierindojas piektajā vietā un zaudē līderim jau 60 punktus.

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk