Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kalderona - šobrīd vistuvāk "Formulai 1" esošā sieviete

Juris Grīns
Juris Grīns

Kalderona - šobrīd vistuvāk "Formulai 1" esošā sieviete
Tatjana Kalderona. Foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team

25 gadus vecā kolumbiešu autosportiste Tatjana Kalderona jau aizvadījusi savus pirmos F1 testus un šobrīd strādā pie tā, lai viņai tiktu dota iespēja startēt "Formulā 2". Kalderona šobrīd ir vistālāk formulu karjerā tikusī daiļā dzimuma pārstāve.

Jau deviņu gadu vecumā sportiste sāka nodarboties ar kartingu, bet kopš 2010. gada smeļas pieredzi dažādos formulu čempionātos. Trīs sezonas viņa jau aizvadījusi Eiropas F3 čempionātā, kur augstākais rezultāts atsevišķās sacīkstēs ir piektā vieta, kā arī trīs sezonas startējusi GP3 seriālā, kur labākajās no sacīkstēm finišējusi sestā. Šogad GP3 sezonā viņa punktos iekļuva piecas reizes un sasniedza 16. vietu kopvērtējumā.

Lai gan viņas rezultāti ne tuvu nav sensacionāli, Kalderona šobrīd ir vistālāk formulu karjerā tikusī daiļā dzimuma pārstāve. Jau pērn viņa pievienojās F1 komandas "Sauber" braucēju attīstības programmai, šogad jau kļūstot par vienības oficiālo testpiloti. Pēc sacensībām Meksikā, turpat Mehiko trasē viņai bija iespēja pirmo reizi sēsties pie šī gada modeļa "Sauber C37" stūres. Pirmajos F1 testos karjerā kolumbiete veica aptuveni 100 kilometrus jeb 23 apļus.

"Šī bija neticama pieredze," atzina Kalderona. "Jauda, bremzes un saķere šai mašīnai ir neticama, trasē jutos ļoti komfortabli. Jau pēc dažiem apļiem izdodas pierast pie ātruma. Šo dienu es atcerēšos mūžīgi."

Tagad Kalderona iecerējusi izmēģināt spēkus "Formula 2" čempionātā. Pēc noslēdzošā posma Abū Dabī viņa cer tikt pie iespējas piedalīties testos, bet nākamgad jau aizvadīt pilnu sezonu sacīkšu braucējas statusā.

Izmantotie resursi:
F1Today.net