Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

Moncas treniņos debitē pirmais ķīnietis, ātrākie - Šūmahers un Hamiltons

Moncas treniņos debitē pirmais ķīnietis, ātrākie - Šūmahers un Hamiltons
HRT komandas testu pilots Ma Kings Huā
Foto: Digitale/Scanpix

Šodien Itālijā, Moncas trasē tika aizvadīti pirmās divas F1 treniņbraucienu sesijas. Pirmajos treniņos ātrākais izrādījās septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers, bet otrajos labāko apļa laiku uzstādīja Lūiss Hamiltons no ''McLaren'' vienības.

Pretēji iepriekšējā nedēļā aizvadītajiem treniņbraucieniem, Moncas trasi šodien apspīdēja saule, priecējot gan sanākušos skatītājus, gan arī pašus pilotus. Pirmajos treniņbraucienos pārliecinoši ātrākais izrādījās vācietis Mihaels Šūmahers, pārspējot tuvāko sekotāju, Džensonu Batonu, par trīs sekundes desmitdaļām. Trešo ātrāko apļa laiku uzrādīja Šūmahera komandas biedrs Niko Rosbergs, savukārt abi ''Ferrari'' braucēji ierindojās attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā. No vadošo komandu pilotiem vislēnākais izrādījās ''Red Bull'' pilots Sebastians Fetels, ieņemot 11. vietu. Šodien F1 testos piedalījās arī pirmais ķīniešu pārstāvis Ma Kings Huā. Pārstāvot HRT komandu, viņš uzrādīja tikai 24. ātrāko apļa laiku.

Otrajā treniņbraucienu sesijā labākie izrādījās abi ''McLaren'' braucēji, aiz sevis atstājot abus ''Ferrari'' vienības pilotus - Alonso un Masu. Lai gan Alonso uzstādīja trešo ātrāko apļa laiku, tomēr otrās sesijas laikā viņu vairākkārt pievīla tehniskas problēmas - vispirms radās problēmas ar bremzēm, bet pēc tam nācās labot pārnesumu kārbu. No ''Mercedes'' komandas ātrāks šoreiz izrādījās Rosbergs, bet Šūmaheram radās problēmas ar DRS sistēmu, kā rezultātā tikai 10. vieta.

Izmantotie resursi:
Formula 1™ - The Official F1™ Website
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2012-09-07 21:20, pirms 12 gadiem
Ķīnietis ar ķīniešu formulu varēja braukt
, 2012-09-07 23:39, pirms 12 gadiem
Leopolds rakstīja: Ķīnietis ar ķīniešu formulu varēja braukt
jau pietiek ar grožānu kas pirmajā līkuma vienmēr izjūk
, 2012-09-08 00:26, pirms 12 gadiem
enzo360 rakstīja: jau pietiek ar grožānu kas pirmajā līkuma vienmēr izjūk
Paturpinot par to tēmu, tiem kas neapmeklē autosport forumu:
2.bp.blogspot.com
, 2012-09-09 12:48, pirms 12 gadiem
enzo360 rakstīja: jau pietiek ar grožānu kas pirmajā līkuma vienmēr izjūk
pilnīgi stulbs komentārs, Grožāns jau nu točna vnm izjūk, tas ka vnk viņš ir jauns un vēl nav ta pieredze, bet braucējs ir labs, ne velti labi laiki kvalifikācijā bieži un arī var nobraukt ļoti labos punktos.... tā kā labāk paklusēt varēji
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens uzveic Norisu sprinta kvalifikācijā, Leklērs nepaspēj uzsākt apli

Uz sestdien gaidāmo F1 sprinta sacīksti Austrijā pirmo starta vietu izcīnījis Makss Verstapens - čempions ar nelielu pārsvaru uzveica Lando Norisu. Tehniskas ķibeles dēļ uz lidojošā apļa sākumu nepaspēja Šarls Leklērs, paliekot desmitais.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo tiks nomainīts ar Lavsonu, apstiprina "Red Bull" padomnieks

Pēc tam, kad Danielam Rikjardo nav izdevies parādīt gaidīti labu sniegumu RB sastāvā, nākamsezon viņš tiks nomainīts ar jauno talantu Liamu Lavsonu, apstiprinājis "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens ātrākais Austrijas GP vienīgajā treniņā pat ar tehniskām problēmām

Ar ātrāko rezultātu Austrijas "Grand Prix" vienīgo treniņbraucienu sesiju "Red Bull Ring" trasē noslēdzis F1 čempionāta līderis Makss Verstapens, taču pirms tam pilots bija piedzīvojis tehnisku ķibeli, kas gan tika ātri novērsta. Lando Noriss izšķirošajā mēģinājumā kļūdījās un palika otrajā desmitniekā.