Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA prezentē ķiveri, kas 2019. gadā būs obligāta prasība "Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA prezentē ķiveri, kas 2019. gadā būs obligāta prasība "Formulā 1"
Jaunā standarta F1 ķivere
Foto: fia.com

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) prezentējusi jaunu ķiveres standartu, kas jau no 2019. gada sezonas būs obligāta prasība F1 pasaules čempionātā.

Jaunā veida ķivere spēs vēl vairāk pasargāt pilota galvu negadījuma brīdī. Pēc FIA vārdiem, tai būs labāka aizardzība no lidojošiem objektiem (atlūzām), kā arī lielāka spēja absorbēt trieciena radīto enerģiju.

"Formulā 1" šāda ķivere būs obligāta prasība jau no 2019. gada, kamēr drīz pēc tam tādas tiks ieviestas arī citos autosacīkšu čempionātos.

Lai radītu šādu ķiveri, FIA organizētajā izpētes procesā piedalījās tādi ražotāji kā "Stilo", "Bell Racing", "Schuberth" un "Arai".

Lai vēl vairāk pasargātu pilota galvu no lidojošām atlūzām, aizsargstikla augšējā daļa turpmāk būs par 10 milimetriem zemāk, lai gan jau līdz šim šajā ziņā F1 ķiveres bijušas drošākās pasaulē. Jaunā korpusa konstrukcijā izmantoti modernākie kompozītmateriāli, lai nodrošinātu izturību pret ķiveres saspiešanos, ieliekšanos.

Izmantotie resursi:
Federation Internationale de l'Automobile

  -1 [+] [-]

, 2018-06-07 16:01, pirms 6 gadiem
a no zemu lidojošiem putniem un dzīvniekiem arī aizsargās?
vai kā austrijā vienreiz gonku pārtrauca, jo pa trasi nesās stulbais zirgs ar ragiem?