Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Šobrīd man būtu jābūt par 60 punktiem vairāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Šobrīd man būtu jābūt par 60 punktiem vairāk"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso uzskata, ka "Alpine" mašīnas tehniskās problēmas šosezon viņam laupījušas jau aptuveni 60 punktus. Izņēmums nebija arī sacensības Singapūrā, kur spāņu pilots izstājās ar beigtu dzinēju.

Singapūras ielu trasē Alonso startēja no augstās piektās pozīcijas, tiesa gan startā zaudējot Lando Norisam un atkrītot uz sesto vietu. Ātruma ziņā Alonso šķita spējīgs finišēt "Top 6", taču cīņu līdz galam aizvadīt neizdevās, jo nācās piestāt trases malā. Tā nebūt nav pirmā reize šosezon, kad viņu pievīlusi mašīna.

"Domāju, ka šogad tādā veidā esmu zaudējis kādus 50 punktus, kuriem tagad var pieskaitīt vēl astoņus un kopā dabūjam jau 58 vai 60, kas ir pilnīgi nepieņemami," uzskata Alonso. "Situācija būtu pavisam savādāka, ja man būtu par šiem 60 punktiem vairāk un tādā gadījumā pārējiem vēl būtu jānoņem pa desmit punktiem vai tamlīdzīgi, jo tos es viņiem tad nebūtu ļāvis izcīnīt."

Alonso pašlaik kopvērtējumā ir tikai devītais, bet domā, ka būtu krietni labākā pozīcijā, ja ne daudzās problēmas ar tehniku. Būtiski, ka pēc Singapūras posma, kurā motora defekta dēļ izstājās arī viņa pārinieks Estebans Okons, Konstruktoru kausā "Alpine" ir atkritusi aiz savas šī gada lielākās konkurentes "McLaren", tagad atpaliekot četrus punktus un ieņemot piekto vietu.

"Komandu kopvērtējumā mēs būtu daudz tuvāk "Mercedes" vienībai," prāto Alonso, nožēlojot, ka tehnikas neizturības dēļ šogad zaudēts tik daudz punktu. "Tas arī daudz labāk atspoguļotu mūsu faktisko ātrumu, par ko esmu lepns, un arī Singapūrā man būtu izcīnīta piektā vai sestā vieta. Bet pozīcijas kopvērtējumā neataino mūsu faktisko ātrumu."

Kā zināms, šī Alonso ir pēdējā sezona "Alpine" sastāvā. Jau nākamgad viņš pārstāvēs "Aston Martin".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...