Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botasam piešķirts jauns motors, drīz var sekot sodi

Juris Grīns
Juris Grīns

Botasam piešķirts jauns motors, drīz var sekot sodi
Foto: EPA/Scanpix

Šīs nedēļas nogalē gaidāmajā "Formula 1" posmā Lielbritānijā "Mercedes" komandas pilots Valteri Botass ticis pie jauna dzinēja, taču šī ziņa nebūt nav tik laba, jo tas nozīmē, ka drīz sportists var saņemt starta vietu sodus par jaudas agregātu limita pārsniegšanu.

Iepriekšējās čempionāta sacīkstēs Austrijā Botass izstājās hidraulikas problēmu dēļ. Rezultātā komandas pieņēma lēmumu drošības apsvērumu dēļ ļaut somu autosportistam Silverstounas trasē startēt ar jaunu motoru un tā komponentēm, kamēr Francijā un Austrijā lietotais dzinēja tagad nonācis tehniskā personāla rokās.

"Tas tiek darīts drošības apsvērumu dēļ, jo iepriekš izmantotajā jaudas agregātā bija novērojama temperatūras paaugstināšanās," žurnālistiem paziņoja "Mercedes" preses pārstāvis.

Vācijas posmā paredzēts Botasa formulā atkal iemontēt iepriekš izmantoto motoru, bet vispirms to plānots kārtīgi pārbaudīt. Savukārt šis būs jau trešais "svaigais" jaudas agregāts, ko sportists izmantojis 2018. gada sezonā. Lai gan Lielbritānijā sods viņam vēl nepienāksies, par katru nākamo motoru, ko viņš izmantos šajā gadā, būs jāsaņem starta vietu sodu.

Tikmēr visas trīs komandas, kas lieto "Mercedes" rūpnīcā tapušos motorus, uz šonedēļ notiekošo F1 posmu saņēmušas citāda veida degvielas sūkņus. Tas darīts, lai nepieļautu tehnisku problēmu rašanos, kuru dēļ Austrijā izstājās Lūiss Hamiltons.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...