Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" atsakās izīrēt testpilotu Norisu "Toro Rosso" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" atsakās izīrēt testpilotu Norisu "Toro Rosso" komandai
Lendo Noriss
Foto: McLaren

"McLaren" komanda noraidījusi "Toro Rosso" izteikto piedāvājumu ļaut britu vienības testpilotam Lendo Norisam piedalīties atlikušajos 2018. gada F1 sezonas posmos.

18 gadus vecais Noriss ir viens no lielākajiem jaunajiem talantiem formulu sacīkstēs. Pērn viņš kļuva par Eiropas čempionu "Formula 3", bet šobrīd, aizvadot debijas sezonu, ir līderis "Formulā 2". "McLaren" F1 komanda ir sniegusi ievērojamu atbalstu sportista izaugsmē un šobrīd viņš ir tās oficiālais testpilots un rezervists.

"Toro Rosso" komanda vēlas nomainīt neveiksmīgi startējošo Brendonu Hārliju un šobrīd meklē jaunzēlandietim aizstājēju. Itāļu vienība, kas pieder kompānijai "Red Bull", piedāvājusi parakstīt līgumu uz atlikušajiem šīs sezonas posmiem ar britu pilotu Norisu, tomēr "McLaren" atteikusies izīrēt sportistu "Toro Rosso".

"Mūs nepārsteidz tas, ka citas komandas vēršas pie mūsu pilotiem," intervijā "The Press Association" sacīja "McLaren" preses pārstāvis. "Viņi saprot, ka šie piloti ir talantīgi."

Tas, ka "McLaren" vadība atteikusies sniegt Norisam iespēju startēt sacīkstēs, raisa jautājumus par komandas pamatsastāvu nākotnē. Zinot to, ka Fernando Alonso vēl nav pieņēmis lēmumu par to, ko darīt nākamgad, ļoti iespējams tieši Noriss varētu stāties viņa vietā jau 2019. gada F1 sezonā.

Jāatgādina, ka vēl janvārī Noriss kādā intervijā atzina: "Mana nākotne ir atkarīga no tā, ko nolems darīt Alonso."

Iepriekš izskanēja informācija, ka Hārtlija vietā "Toro Rosso" varētu startēt tagadējais "Williams" testpilots Roberts Kubica, tomēr ir arī citi kandidāti. Iespējams, "Red Bull" izvēlēsies kādu no savas attīstības programmas braucējiem. Pieredzējušākais no viņiem šobrīd ir Dens Tiktams, kurš ar labiem rezultātiem startē Japānas "Super Formula" seriālā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-06-06 17:29, pirms 6 gadiem
lai ļauj Kubicam pabraukt

     [+] [-]

, 2018-06-06 18:23, pirms 6 gadiem
varētu Verleinu piesaistīt kaut kādā veidā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-07 10:40, pirms 6 gadiem
Nu lūk, patrieca krievu pilotu Daniilu Kvjatu un iegrabas uz vel štruntīgāku Brendonu Hārliju kurs pēc gadiem sen vairs nav nekāds juniors jau 28. Lai paņem kādu japāni, Honda bus sajums, sen neviens kamikadze nav lidinājies ar F-1.