Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Melburna kļūst par pirmo F1 trasi ar četrām DRS zonām

Juris Grīns
Juris Grīns

Melburna kļūst par pirmo F1 trasi ar četrām DRS zonām
Melburnas trase piedzīvojusi pārmaiņas. Foto: Twitter.com/MotorsportWeek

Jau šonedēļ Austrālijā norisināsies F1 pasaules čempionāta trešais posms. Organizatori ir veikuši izmaiņas Melburnas trases konfigurācijā, kā rezultātā arī pirmo reizi pilotiem atvēlētas jau četras DRS zonas.

Vairāki līkumi Albertparka sacīkšu trasē ir paplašināti, ieskaitot pirmo, kas ieguvis divus ar pusi metrus plašāku iekšmalu. Būtiski, par septiņiem metriem, paplašināts sestais/septītais līkums, kas tagad būs izbraucams lielākā ātrumā.

Vislielākās pārmaiņas skārušas līkumus, kas līdz šim bija numurēti kā devītais un desmitais. Tie likvidēti pavisam un izveidota vēl viena taisne, kas gan ved ar līkumu, bet būs veicama ar gāzi grīdā.

Jaunajā "taisnē" ieviesta papildus DRS zona, kas līdz ar to būs jau ceturtā šajā trasē. Viena DRS zona atradīsies starta taisnē, tāpat arī apdzīšanas zonas noteiktas pirms trešā līkuma un vienpadsmitā līkuma, kas iepriekš, pirms jaunās taisnes izveidošanas, bija pēc kārtas trīspadsmitais.

Līdz šim vairumā trašu bijušas divas DRS zonas, bet ar trim varēja lepoties Bahreinā, Saūda Arābijā, Austrijā un Meksikā esošās F1 trases. Savukārt Melburna kļuvusi par pirmo, kurā būs četras šādas zonas. Jāpiemin, ka pēdējo reizi F1 sacīkstes Austrālijā notika 2019. gadā.

Tikmēr "Pirelli" uz Austrālijas posmu atvēlējusi C2, C3 un C5 tipa riepas. Bahreinā tika lietotas C1, C2 un C3, bet Saūda Arābijā - C2, C3 un C4 cietības riepas. C5 ir mīkstākās no pieejamajām riepām šajā gadā, un Melburnā tās būs iespēja izmantot pirmo reizi šosezon.