Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Kad vēl spēlēju datorspēles, es biju Raikonens"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Kad vēl spēlēju datorspēles, es biju Raikonens"
Lūiss Hamiltons
Foto: Facebook.com/LewisHamilton

F1 līderis Lūiss Hamiltons atzīst, ka čempionātam pietrūks daudzu līdzjutēju iemīļotā sportista Kimi Raikonena, kurš pēc šīs sezonas visticamāk būs spiests noslēgt karjeru. Hamiltons atklāj, ka savulaik, vēl spēlējot datorspēles, sevi personalizējis tieši kā Raikonenu.

Zināms, ka "Ferrari" vadība Raikonenu nākamgad plāno nomainīt ar jauno talantu Šarlu Leklēru. Lai gan oficiāls paziņojums vēl nav sekojis, ticamākais ir scenārijs, ka savu ilgo karjeru soms būs spiests noslēgt. "Formulā 1" viņš startē kopš 2001. gada, lai gan pa vidu bijis neliels pārtraukums, kura laikā Raikonens izmēģināja spēkus pasaules rallija čempionātā (WRC).

Jautāts par to, vai viņam pietrūks Raikonena, kuru Hamiltons apdzina cīņā par uzvaru Itālijas F1 posmā, brits saka: "Vai man pietrūks Kimi? Vienmēr ir grūti atbildēt uz jautājumu, vai man kāds pietrūks. Domāju, ka čempionātam kopumā viņa pavisam noteikti pietrūks."

Laikā, kad Hamiltons vēl tikai sapņoja kļūt par F1 pilotu, Raikonens jau startēja šajās sacīkstēs un guva uzvaras.

"Jau esmu stāstījis, ka pirms es nokļuvu "Formulā 1", spēlēju datorspēles," stāsta Hamiltons. "Kad to darīju, vienmēr izvēlējos Kimi un "McLaren". Iedomājieties! Tas biju es. Atceros arī savu pirmo mašīnu "McLaren" komandā, kam bija Kimi veikti regulējumi. Atceros to, it kā tas būtu bijis vakar. Tā bija apbrīnojama pieredze un es domāju, ka mūsu braukšanas stili bija diezgan līdzīgi, līdz ar to es ar viņa regulējumiem jutos samērā komfortabli."

Raikonens savā F1 karjerā aizvadījis 285 sacīkstes, 20 reizes guvis uzvaras, bet 100 reizes kāpis uz pjedestāla. Pašlaik viņam ir jau 38 gadi.

"Viņam izdevusies neticama karjera un ir liels gods sacensties pret tik lielisku somu autosportistu, lai gan izskatās, ka viņš ir ledus auksts," atzīst Hamiltons. "Domāju, ka viņš vēl ir spējīgs braukt vairākus gadus. Viņš neizskatās atbilstoši savam vecumam. Es nezinu, kāpēc ar somiem tā ir. Domāju tas ir saaistīts ar saunu un ledu."

Izmantotie resursi:
GPfans.com - Latest Formula 1 News

  +2 [+] [-]

, 2018-09-04 20:46, pirms 6 gadiem
Beidzot kaut kas prātīgs no Hamiltona mutes Prieks
Tas laikam no kopējā pacilātības viļņa šajā vakarā
Hamiltonam noveicās

  +2 [+] [-]

, 2018-09-04 21:57, pirms 6 gadiem
Viena no retajām reizēm, kad varu piekrist arī Hamiltonam.
Ferrari nolaidīs lielu lažu, ja neļaus Kimi braukt vēl vismaz vienu gadu. Viņš šīs komandas labā ir ļoti daudz laba veicis un dažādi palīdzējis. Ja Kimi vairs nebrauks Ferrari, tad sarkanie zaudēs ļoti daudz savu līdzjutēju. Jo daudzi fano ne tik daudz par pašu Ferrari, kā par Kimi. Arī es piederu pie tiem.
Ferrari, izdariet pareizo izvēli. Leklērs nekur nepazudīs!

     [+] [-]

, 2018-09-04 22:42, pirms 6 gadiem
Khmmm....ir viens laikam nepaties avots par it kaa veel 2 gadu liigumu ar Ferrari...Jaasagaida tomeer officaalais pazinjojums... shiis basnjas jau zb

     [+] [-]

, 2018-09-04 22:44, pirms 6 gadiem
P.S vai arii muusu žurnālisti palaiduši garām info par to,ka Ferrarī noslēdza ar Kimi vēl uz 2 gadiem līgumu vai arī Lietuviešu saits melo.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 22:49, pirms 6 gadiem
Viennozīmīgi piebiedrojos, Kimi man no bērna kājas ir varonis. 2007.gada tituls spilgti iespiedās 6gadnieka atmiņā Tās ovācijas kad viņš aizgāja Hamim garām gonkas sākumā parādija, ka viņu noteikti mīl vairāk par Sebu

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 22:52, pirms 6 gadiem
Tikko iekūrēju,ko leiši raksta savā f1 saitā...tad nu ir tā,ka jaunais Ferrari šefs ir labs draugs Kimii un viņš grib vēl gadu paturēt Raiko komandā,bet tur daži labi grib izpildīt aizgājušā šefa velmi un ļaut startēt Lekleram jau no 2019g.sezonas...kaut kā tā...Leklērs pats gaidot,ko nu beigās izlems Ferrarī un par savu nākotni nezinot!

     [+] [-]

, 2018-09-04 23:03, pirms 6 gadiem
Cik gadus jau baumo par Kimi aiziešanu, visu laiku viens un tas pats. Jāgaida. Lai gan, izskatās paši Ferrari neko nezina, teica, ka Itālijas GP paziņos, nekā, kaut kas ir ne tā. Un kā personāžu, it kā, pretējs Kimi, tomēr patīkami skatīties uz Rikiardo intervijās.

     [+] [-]

, 2018-09-04 23:05, pirms 6 gadiem
ja ferarri nepagarinās Kimi, f1 vairs nseskatīšos.