Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" pilotiem posmā Silverstounā draud starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" pilotiem posmā Silverstounā draud starta vietu sods
Foto: pixathlon/HZ/SIPA/Scanpix

"Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass nākamajā "Formula 1" posmā Lielbritānijā, Silverstounas trasē iespējams, saņems starta vietu sodu, gan cerot, ka spēs tikt cauri bez tā.

Šobrīd komanda vēl nav tikusi pilnīgā skaidrībā, kāpēc abas sacīkšu mašīnas Austrijas "Grand Prix" laikā piemeklēja tehniskas problēmas, novedot pie Hamiltona un Botasa izstāšanās. Lai gan sākotnēji tika paziņots, ka vienā gadījumā vainojama kļūme ar degvielas spiedienu, bet otrā - ar hidraulikas noplūdi, vēl var atklāties, ka ir arī citas problēmas, kas radušās tā visa rezultātā.

"Mercedes" tehniskais direktors Džeimss Elisons skaidro, ka teorētiski bojātajām detaļām nevajadzētu ietekmēt tās komponentes, kuru nomaiņa novestu pie starta vietu soda saņemšanas uz šonedēļ gaidāmo posmu Lielbritānijā, tomēr šāda iespējamība ir visai reāla.

"Gadījumos, kad mašīna nekontrolēti apstājas, kad radušās tehniskas problēmas, kas liek sistēmai izslēgties citādā manierē nekā ierasts, tehnikā var rasties dažādas papildus kļūmes," viņš skaidro. "Mēs nevaram ne par ko būt droši, kamēr nebūsim veikuši visas nepieciešamās pārbaudes, lai pārliecinātos, ka visas detaļas ir kārtībā. Līdz ar to mums šobrīd ir diezgan daudz darba, jo jāpārliecinās, ka lietojot līdzšinējās detaļas, nepieļaujam nevajadzīgus riskus."

Jau ziņots, ka Hamiltons bija sacīkšu līderis, bet vispirms komanda kļūdījās stratēģijā, neiesaucot pilotu pitstopā virtuālās drošības mašīnas perioda laikā, kamēr pēc tam sekoja tehniskas problēmas.

"Mašīna pirms tam bija lieliska, mēs bijām ātrākie, bet tad notika divas šādas kļūmes, kas ir neparasti," atzīst Hamiltons, kurš F1 kopvērtējumā tagad atkal atkāpies uz otro vietu, par punktu palaižot priekšā "Ferrari" pārstāvi Sebastianu Fetelu. "Mēs nedrīkstam atļauties šādi izmest vējā punktus. Mums jāatrod veids kā virzīties uz priekšu, jo, ja mēs būtu varējuši turpināt braukt, būtu uzvarējuši."

Izmantotie resursi:
Google

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja