Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2021. gadā F1 čempionātā grib ieviest "stilīgākus" mašīnu diskus

Juris Grīns
Juris Grīns

2021. gadā F1 čempionātā grib ieviest "stilīgākus" mašīnu diskus
Foto: Pirelli

2021. gadā, kad spēkā stāsies būtiski mainīti tehniskie noteikumi, F1 pasaules čempionātā, ļoti iespējams, tiks ieviesti 18 collu diski, kas būs ievērojami lielāki nekā līdz šim izmantotie.

"Pirelli Motorsport" jau vairākus gadus cenšas panākt, lai "Formulā 1" tiktu startēts ar zemāka profila riepām, kādas šobrīd jau tiek izmantotas "Formulā E", kā arī Izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC). Riepu ražotājs uzskata, ka lielākus diskus šobrīd pamatā izmanto jaunāko gadu ielas automobiļos, līdz ar to tas varētu būt labs ieguvums kaut vai no mārketinga viedokļa.

Šāda veida riepas jau tika izmēģinātas 2014. gadā, testus veicot Šarlam Pikam ar "Lotus" komandas formulu. Tiek ziņots, ka 2021. gadā ilgus gadus izmantotie 13 collu diski beidzot tiks nomainīti ar 18 collu riteņiem.

Tiesa, reizē tas nozīmētu, ka komandām būtu jāmeklē jauna veida risinājumi atsevišķās tehniskajās jomās.

"Esam atvērti šādām pārmaiņām," stāsta "Pirelli" F1 nodaļas boss Marko Provera. "Protams, līdz ar to ir jāapstiprina pareizie noteikumi un jāļauj komandām tam adaptēties. Šādi riteņi radītu atsevišķas problēmas aerodinamikas, piekares risinājumu un citās jomās. Kad komandas tam būs gatavas, arī mēs būsim gatavi. Mēs vienmēr domājam par tehnoloģijām. Esam apmierināti ar 13 collu diskiem, būsim apmierināti arī ar 18 collām. Riepas tad būtu labāk redzamas - jo lielākas tās ir, jo labāk."

Provera atzīst, ka īstais brīdis, lai ieviestu šādus diskus, būs 2021. gada.

"2020. gads būtu par ātru, bet 2021. gadā tas neradītu lielu atšķirību, jo būs arī citas lielas pārmaiņas, tādēļ labāk darīt visu reizē," viņš saka. "Šobrīd vēl neesam apsprieduši nianses, jo runa nav tikai par noteikumiem, kas attiecas uz riepām, bet arī pārējiem noteikumiem. Mēs jau pateicām, ka būsim gatavi brīdī, kad viņi mums to jautās, bet mums vajag pienācīgi daudz laika un iespējas veikt testus. Tāda ir mūsu nostāja."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk