Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" plāno iegādāties pusi no "Red Bull" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" plāno iegādāties pusi no "Red Bull" komandas
Foto: Motorsport.com

Vācu medijs "Motorsport-Total" vēsta, ka "Porsche" rūpnīcas plāns ir ne vien kļūt par dzinēju piegādātāju "Red Bull" komandai, bet arī iegādāties daļu no tās.

Respektablais autosporta ziņu avots citējis "Volkswagen" grupas izpilddirektoru Herbertu Dīsu, kurš pirmo reizi izteicies par dažādiem jautājumiem saistībā ar plānoto sacīkšu projektu. Viņš apgalvo, ka "Porsche" jau ir skaidra vīzija par saviem plāniem F1 čempionātā, kamēr par "Audi" to vēl nevar teikt.

Nav noslēpums, ka "Red Bull" komanda ir gatava sadarbībai ar "Porsche", lai gan līgumu abas puses vēl nav parakstījušas. Sākotnēji tika ziņots, ka "Porsche" un "Red Bull" kopīgi radīs un uzturēs F1 motorus, bet "Motorsport-Total" raksta, ka Vācijas autoražotājs iegādāsies 50% no austriešu komandas, kļūstot par tās līdzīpašnieci.

"Audi" pašlaik vēl turpina pārrunas ar "McLaren", taču leģendārās britu vienības īpašnieki nevēlas pārdot savu komandu, un maz ticams, ka piekritīs vāciešu piedāvājumam. "Motorsport-Total" raksta, ka reālākā esot "Aston Martin" komandas pārņemšana, lai gan citi avoti ziņo, ka sarunas tiek vestas arī ar "Sauber" un "Williams".

Dīss neslēpj, ka "Volkswagen" grupai F1 čempionātā ir biznesa intereses, jo ar šo projektu mērķis ir labi nopelnīt. Tāpat viņš uzskata, ka tādam sportiskam zīmolam kā "Porsche" noteikti jāstartē šāda mēroga autosacīkstēs.

"Ar F1 mēs no rūpnīcām Štutgartē un Ingolštadtē dabūsim vairāk naudas nekā bez F1," izteicies Dīss. "Nav tā, ka cilvēki pēkšņi vienkārši apzinājās vēlmi startēt šajā čempionātā."

"Porsche" un "Audi" plāno ienākt čempionātā 2026. gada sezonā, kad spēkā būs stājušies jaunie motoru tehniskie noteikumi.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formel 1, MotoGP, DTM, WEC, Rallye bei...