Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Kad avarēju, zināju, ka viss ir beidzies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Kad avarēju, zināju, ka viss ir beidzies"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Lūiss Hamiltons, kurš Singapūras F1 posmā izcīnīja tikai devīto vietu, atzīst, ka slapjā trasē "Mercedes" mašīnu pilotēt ir sevišķi grūti.

Hamiltons sacensības uzsāka trešais, bet startā piekāpās Karlosam Sainsam. Brits pa radio komandai sūdzējās, ka "Ferrari" pilots viņu izgrūdis ārpus trases, taču noliedz, ka tādā veidā būtu mēģinājis panākt konkurenta sodīšanu.

"Viss ir kārtībā," skaidro Hamiltons. "Tās ir sacīkstes. Teicu to tikai tādēļ, lai neviens nepadomā, ka es vienkārši pats izbraucu ārpus trases. Patiesībā tiku izstumts."

Turpinājumā pirmajās pozīcijās esošie Serhio Peress un Šarls Leklērs attālinājās, bet Saincs viņiem zaudēja aizvien vairāk. Hamiltons netika galā ar Saincu un dzenoties viņam pakaļ piedzīvoja avāriju, ieslīdot mīkstajā barjerā. Nācās braukt boksos un tā rezultātā septiņkārtējais F1 čempions no ceturtās vietas atkrita uz devīto.

"Tobrīd zināju, ka viss ir beidzies," stāsta Hamiltons. "Bet šādas lietas mēdz notikt. Ar to es domāju, ka nešaustīšu sevi par šo kļūdu. Apstākļi trasē bija sarežģīti, un tādi tie bija visiem. Runājot par mūsu mašīnu, lai kādas arī nebūtu tās problēmas, tās pastiprinās, kad ir lietus un jābrauc slapjā trasē. Lietū ar šo mašīnu braukt ir ļoti, ļoti grūti."

Pēc negadījuma Hamiltons sākotnēji cerējis, ka mašīna nebūs bojāta: "Pāris pirmos līkumus ar antispārnu šķietami viss bija normāli, bet tad parādījās dzirksteles, un tas salūza."

Kad līdzīgā veidā no trases izbrauca Makss Verstapens, gan nepiedzīvojot avāriju, sportists skaidroja, ka bremzēšanas brīdī priekšējie riteņi nelīdzenajā trasē uz mirkli palēkušies gaisā, tādēļ nobloķējušies un nobremzēt nebija iespējams. Hamiltons nemācēja atbildēt, vai incidents notika tāda paša iemesla dēļ.

"Es tiešām nezinu, jāpēta dati," viņš atzīst. "Negribu vainu novelt uz to, bet mašīna daudzviet mēdza palēkties gaisā un riteņu sabloķēšanās bija novērojama. Nezinu, kāpēc tā."

Sacīkšu noslēgumā Hamiltons mēģināja apdzīt Sebastianu Fetelu un pacelties uz septīto vietu, bet kļūdījās un palaida priekšā Verstapenu, kas ļāva ierindoties vien devītajā pozīcijā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...