Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo līgums ar "Red Bull" ir vismaz uz 3 gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo līgums ar "Red Bull" ir vismaz uz 3 gadiem
Daniels Rikjardo
Foto: Digitale/Scanpix

Austrāliešu F1 pilotam Danielam Rikjardo līgums ar "Red Bull" komandu ir vismaz uz nākamajiem trim gadiem.

Lai gan oficiālajā paziņojumā netika sacīts, uz cik sezonām Rikjardo ir ticis pie garantijas startēt pašreizējā F1 čempionvienībā, Austrijas presē šodien parādījās informācija, ka kontrakts noslēgts uz vairākiem gadiem. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko kanālā "Servus TV" to apstiprina.

"Ilgtspējība mums ir svarīgs nosacījums," viņš saka. "Šis līgums ir vismaz uz trim gadiem, jo Daniels bija ne vien jaunākais no kandidātiem, bet arī kandidāts ar lielāko potenciālu."

Daudzi uzskata, ka dot iespēju "Red Bull" attīstības programmas pilotam, tā vietā, lai izvēlētos Kimi Raikonenu vai Fernando Alonso, bijis loģisks solis.

"Mēs būtu varējuši pieņemt sastāvā pieredzējušu braucēju, kādu, kas spētu garantēt sniegumu noteiktā līmenī," skaidro komandas galvenais konstruktors Adrians Ņūvijs. "Tajā pašā laikā varējām pieņemt jaunu braucēju, ar cerību, ka attīstīsim viņu līdz ļoti augstam līmenim."

Ņūvijs skaidro, ka līdzīgu izvēli pirms 1993. gada sezonas izmantoja "Williams" komanda, kurā viņš tolaik strādāja, lai aizvietotu iepriekšējās sezonas Naidželu Manselu: "Mēs varējām paturēt Rikardo Patrēzi vai arī likt cerības uz jauno braucēju, ko sauca Deimons Hils. Viņš tobrīd bija mūsu testpilots. Domāju, tas ir labi, iepludināt jaunas asinis un dod cerīgiem braucējiem iespēju sevi pierādīt."

"Red Bull" apstiprina, ka šis bijis visas komandas lēmums un arī Sebastjanam Fetelam ticis prasīts viedoklis. Tomēr komanda sola, ka Rikjardo automātiski nekļūs par "otro numuru" un tehniski viņš tiks nodrošināts ar tieši tādu pašu mašīnu un tās apkalpošanu kā Fetels. "Red Bull" arī prognozē, ka Rikjardo būs nepieciešamas četras līdz piecas sacīkstes, lai aprastu ar jaunajiem apstākļiem, bet uz sezonas vidu tiek gaidīta iesaistīšanās cīņā ar Fetelu.

"Mums bija nepieciešams pilots, kurš ir spējīgs nopelnīt vajadzīgos punktus cīņā par konstruktoru kausu," skaidro Helmuts Marko. "Vēlākais, sezonas vidū viņam ir jāsāk izdarīt spiediens uz Sebastjanu. Viņam ir jākļūst par īstu komandas spēlētāju un jāpārvar visi šķēršļi, ko radīs 2014. gada noteikumu izmaiņas."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +5 [+] [-]

, 2013-09-03 15:02, pirms 11 gadiem
Nav šaubu, šis čalis jautrību sagādās. Domāju, ka viņš visai ātri Fettelam uzkritīs uz nerva.

     [+] [-]

, 2013-09-03 18:47, pirms 11 gadiem
Man gan šķiet, ka būs labs otrais nr.

Bet nu pareizi vien ir, ka tieši viņš bija jāpieņem. Jo savādāk tad varētu domāt, kam tad tā jauno skola un Torro Rosso vispār vajadzīgs..

     [+] [-]

, 2013-09-03 21:36, pirms 11 gadiem
Ja spēs turēt līdz pirkstam tad es par viņu turēšu īkšķi , citādi punktus jau pelnīja arī Vēbers. Galu galā RB ir priekšā konstruktora kausa ieskaitē.

     [+] [-]

, 2013-09-03 22:44, pirms 11 gadiem
Zel ka nevar jau sogad samainit Veberu ar Rikjardo
Bet man tomer liekas ka Diresta vai Vernje butu daudz labaki varianti.
vienigi abi labi ka nr1!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-05 16:12, pirms 11 gadiem
Šaubu nav, ka ja Rikjardo spēs turēt līdzi Fetelim, tad Fetelis atkal bimbās un ignorēs savas komandas intereses kā to jau darīja šogad Malaizijas GP. Skatītāji pareizi dara, ka regulāri izsvilpj Feteli.
Šitas ir labs:
Феттель: Когда меня освистывают – это...
Себастьян Феттель недоволен тем, что на подиуме его порой освистывают болельщики – так было и в Канаде, и во время концерта в Сильверстоуне. В интервью The Daily Mail трёхкратный чемпион мира заявил, что считает это несправедливым…
Себастьян Феттель: «Я был удивлён, услышав свист в Сильверстоуне. Я не сделал ничего такого, чтобы вызвать подобную реакцию. Я поднялся на сцену во время традиционного концерта после гонки – меня освистали, и я сказал: «Если вы хотите меня освистать, то хоть сделайте это должным образом». Я пытался превратить всё в шутку.
Свистеть – это несправедливо. Стоит одним начать, как другие присоединяются. Возможно, многие и не собирались этого делать, но произошла цепная реакция, поэтому не стоит сильно расстраиваться».