Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss nesola, ka paliks "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss nesola, ka paliks "McLaren" komandā
Foto: Motorsport.com

Lando Norisam šobrīd ir spēkā līgums ar "McLaren" līdz 2025. gada beigām, bet britu sportists nesola, ka pēc tā beigām paliks komandā.

Tieši "McLaren" deva jaunajam un talantīgajam norisam iespēju 2019. gadā debitēt F1 čempionātā, un tās rindās pilots aizvadījis jau četras sezonas. Lai gan Noriss vēl nav aizsniedzies līdz pirmajai uzvarai, ko var pilnībā norakstīt uz mašīnas ātrumu, viņam jau sešas reizes izdevies iekarot pjedestālu. Tāpat faktiski katrā posmā viņš pretendē uz punktiem un visbiežāk tos arī izcīna. Šogad 22 posmu laikā tas neizdevās tikai piecas reizes.

Vēl pirms šī gada sezonas Noriss parakstīja jaunu līgumu ar komandu, kas paredz viņa palikšanu tās sastāvā līdz 2025. gada beigām.

Zināms, ka 2024. gadā "McLaren" būs pabeigusi jaunā vēja tuneļa celtniecību, tāpat tai jau būs pieejams jauns, modernāks simulators. Noriss uzskata, ka tobrīd nebūs nekādu attaisnojumu, ja komanda aizvien nespēs sacensties par uzvarām.

"2024. gads būs pirmais, kad mums vairs nebūs nekādu attaisnojumu," saka Noriss. "Mēs vienmēr skatāmies, ko varam darīt labāk, un tas būs gads, kad mēs pirmo reizi strādāsim ar gandrīz tādu infrastruktūru, kādas ir vadošajām komandām. Pārējais būs atkarīgs no mums - cilvēkiem, kuri šeit strādā."

Ja "McLaren" neizdosies pierādīt savu varēšanu sarūpēt uzvarēt spējīgu sacīkšu auto, nākotnē Noriss varētu ļoti gribēt savu neapšaubāmo talantu parādīt kādā spēcīgākā vienībā.

"Es ticu "McLaren", ticu šeit strādājošajiem cilvēkiem, visai komandai," viņš saka. "Bet laiks rādīs. Nekad nevari būt pilnībā pārliecināts, kur atradīsies nākotnē."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...