Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA lems par Krievijas izolēšanu no autosporta

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA lems par Krievijas izolēšanu no autosporta
Ņikita Mazepins. Foto: Erik Junius

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) šodien rīkos Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdi, kurā tiks apspriests jautājums par Krievijas izslēgšanu no starptautiskā autosporta.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, pagājušās nedēļas nogalē tika paziņots, ka šosezon Sočos plānotais "Formula 1" posms nenotiks.

Tikmēr Ukrainas autosporta federācijas prezidents Leonīds Kostjučenko aicinājis FIA aizliegt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem piedalīties FIA pārraudzītajās autosacīkstēs. Atsaucoties uz šo aicinājumu, FIA prezidents Mohameds Ben Sulajems sasaucis WMSC sēdi, kurā šie jautājumi tiks izskatīti.

Vakar arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) rekomendēja nepieļaut krievu un baltkrievu sportistiem turpmāk piedalīties starptautiskā mēroga sacensībās. IOC un FIA ciešu sadarbību uzsāka 2012. gadā.

Ja WMSC sēdē tiks pieņemts Krievijai nelabvēlīgs lēmums, šogad bez iespējas piedalīties F1 pasaules čempionātā paliks Ņikita Mazepins un Daņils Kvjats, kuram šogad paredzēta atgriešanās pēc sezonas pārtraukuma, bet pasaules rallija čempionātā nevarēs startēt WRC2 klases braucēja Nikolaja Grjazina ekipāža. Rallija pilots Aleksejs Lukjaņuks jau pats paziņojis, ka kara laikā sacensībās nepiedalīsies.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-01 10:11, pirms 2 gadiem
Vai tad Kvjats nevarēs izmantot savu Itālijas pasi? Tāpat kā Albons - viņš dzīvo UK, bet startē zem taizemiešu karoga, jo mamma no turienes.

     [+] [-]

, 2022-03-01 16:21, pirms 2 gadiem
Nav vietas krieveklju okupantiem civilizeetajaa pasaulee!Lai rulle pa vatlandes purviem un taigu!