Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas ūdens motosporta čempioni

Jānis Pārums

Noskaidroti Latvijas ūdens motosporta čempioni
Uvis Slakteris

Sestdien Jūrmalā, Lielupē risinājās pēdējais posms Latvijas ūdens motosporta atklātajā čempionātā, pēc kura tika noskaidroti 2008. gada sezonas uzvarētāji sešās laivu klasēs.

Jūrmalā un arī čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu starp komandām izcīnīja "UPB Energy". Apliecinot šī sporta veida popularitāti Latvijā un lielās attīstības iespējas nākotnē, sezonas garumā spraigas cīņas risinājās starp vairāk kā septiņdesmit ūdens motosportistiem.

Pirms starta Jūrmalā nevienā no laivu klasēm līdzšinējie līderi nebija priekšlaicīgi nodrošinājuši uzvaru čempionāta kopvērtējumā, tāpēc pēdējais posms varēja būtiski ietekmēt godalgu sadalījumu. Tomēr sezonas vadošie sportisti sestdien apliecināja savu pārākumu pār konkurentiem un pelnīti ieguva tiesības saukties par čempioniem katrs savā laivu klasē.

Pēc sestdienas sacensībām Latvijas čempiona titulu jauniešu klasē JT-250 ieguva Mārtiņš Morozs no "UPB Energy", savukārt O-500, RN-2000 un S-550 klasē kopvērtējumā uzvarēja viņa komandas biedri - attiecīgi Lauris Gūtmanis, Māris Vasiļevskis un Artūrs Brolītis. Bet par čempionu T-550 klasē kļuva Oļegs Sintnieks, komandas "Jūrmala" sportists. Visi kopvērtējuma uzvarētāji, izņemot Artūru Brolīti, arī pēdējā čempionāta posmā izcīnīja pirmās vietas.

Savukārt F2 ātrumlaivu piloti sacensībās Jūrmalā nepiedalījās, tāpēc kopvērtējuma uzvarētāji tika noteikti pēc iepriekšējo posmu rezultātiem. Par Latvijas čempionu kļuva Uvis Slakteris, aiz sevis otrajā vietā atstājot Uģi Grosu, bet bronzas godalgu izcīnija Mārtiņš Bergholcs.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems, rezumējot čempionāta norisi sezonas garumā, atzīst: "Liels prieks par šī gada lielo ūdens motosportistu aktivitāti, it īpaši starp jaunajiem pilotiem, kuri šosezon sacensībās startēja ļoti kuplā skaitā. Tas ļauj cerēt uz vēl straujāku ūdens motosporta attīstību Latvijā, kas federācijai būs galvenā prioritāte arī nākamgad. Esam gandarīti arī par lielo skatītāju interesi Latvijas pilsētās, kurās risinājās čempionāta posmi. Īpašu pateicību vēlos izteikt to pilsētu pašvaldībām, uzņēmumiem un organizācijām, kuri šogad atbalstīja ūdens motosporta sacensības."

Komandu kopvērtējumā, uzvarot visos piecos čempionāta posmos, pirmo vietu izcīnīja "UPB Energy", otrajā vietā atstājot komandu "Jūrmala", kuras piloti visu sezonu bija uzrādījuši stabilu sniegumu. Savukārt ar vienādu punktu skaitu trešo vietu starp komandām kopvērtējumā dala "Mēmeles sports" un "Nord Ost".

Latvijas atklātais čempionāts ūdens motosportā šogad risinājās piecos posmos – Liepājā, Aizkrauklē, Alūksnē, Jelgavā un Jūrmalā. Pirmās sacensības notika 15. jūnijā Liepājas Tirdzniecības kanālā, bet sacensības Alūksnē tika organizētas kopā ar Eiropas kausa F2 izcīņas posmu. Latvijas Ūdens motosporta federācijas mājaslapā lumsf.lv ir pieejama sīkāka informācija par sportistu un komandu gūtajiem rezultātiem visos čempionāta posmos.

LČ 5. posms Jūrmalā

JT 250
1. Mārtiņš Morozs (UPB Energy, Liepāja)
2. Ivo Egle (Nord Ost, Alūksne)
3. Māris Gūža (UPB Energy)

T550
1. Oļegs Sintnieks (Jūrmala)
2. Jānis Zarečņevs (UPB Energy)
3. Andis Čikulis (Nord Ost)

S550
1. Vladimirs Toreko (Jūrmala)
2. Edgars Riabko (Politechnika, Lietuva)
3. Lauris Gūtmanis (UPB Energy)

O500
1. Lauris Gūtmanis (UPB Energy)
2. Raivo Zariņš (Jūrmala)
3. Pēteris Petrovskis (Mēmeles Sports, Bauska)

RN2000
1. Māris Vasiļevskis (UPB Energy)
2. Rolands Orlovskis (Mēmeles Sports)
3. Andris Priedītis (Jūrmala)

Komandas
1. UPB Energy, Liepāja
2. Ūdens sporta klubs "Jūrmala", Jūrmala
3. Nord Ost, Alūksne

Sezonas kopvērtējums

JT-250
1. Mārtiņs Morozs (UPB Energy) 89
2. Māris Gūža (UPB Energy) 78
3. Ivo Egle (Nord Ost) 67

T-550
1. Oļegs Sintnieks (Jūrmala) 94
2. Janis Zarecnevs (UPB Energy) 89
3. Dmitrijs Anikejevs (Jūrmala) 67

S-550
1. Artūrs Brolītis (UPB Energy) 84
2. Lauris Gūtmanis (UPB Energy) 5 76
3. Vladimirs Toreko (Jūrmala) 67

RN-2000
1. Māris Vasiļevskis (UPB Energy) 90
2. Rolands Orlovskis (Mēmeles Sports) 70
3. Andris Priedītis (Jūrmala) 61

O-500
1. Lauris Gūtmanis (UPB Energy) 77
2. Pēteris Petrovskis (Mēmeles Sports) 58
3. Oļegs Kutēpovs (UPB Energy) 44

F-2
1. Uvis Slakteris (Mēmeles Sports) 60
2. Uģis Gross (Jūrmala) 43
3. Mārtiņš Bergholcs (UPB Energy) 41

Informāciju sagatavoja:
Andrejs Sviķis, LŪMSF preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2008-08-31 15:50, pirms 16 gadiem
Ulda Pīlēna biroja komandai jūtams pārsvars!
No 6.klasēm tikai divās viņi nav līderi kopvērtējumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja