Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"333" trasē uzvar Gozēns

Jānis Celmiņš

Ceturtdien, 29.oktobrī, Sporta kompleksā 333 notika īres kartinga seriāla "Openkart" B līgas 8. posms. Savu otro uzvaru izcīnīja Kristians Gozēns, bet no pole position savā pirmajā sacīkstē startēja Renārs Vinokurovs, kurš regulāri piedalās komandu daudzstundu sacīkstēs. Renārs finišēja trešajā vietā.

Komandu ieskaitē uzvarēja Resnie Racing Putni (Orniņš un Sestulis). Sacensību finālbrauciena finišs kļuva par Openkart vēsturē visblīvāko, jo brauciena pēdējo astoto vietu no uzvarētaja finišā šķīra tikai 4,5 sekundes, bet starp trešo un sesto vietu finišā pussekunde.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā labāko laiku uzrādīja Andris Orniņš, bet otrajā viņu pārspēja Vinokurovs. Interesanti, ka finālā no kopvērtējuma vadošā desmitnieka iekļuva tikai Orniņš un Mārtiņš Sestulis. B finalā palika pat līderis Artūrs Bonders, vicelīderis Ivars Strencis un Juris Pavlovičs.

Finālā pirmais finišēja Lauris Rozenvalds, kurš startēja ārpus ieskaites. Vinokurovs saglabāja izredzes uz uzvaru līdz pat pēdējiem diviem apļiem, kad vispirms viņu apdzina Gozēns, bet finiša taisnē arī Zintis Grandbergs. Orniņš finišēja ceturtais, bet Sestulis piektais.

B finālā, kur bija pulcējusies lielākā daļa no čempionāta līderiem, uzvarēja un 6.vietu ieskaitē izcīnīja Ivars Strencis, apsteidzot savu brāli Jāni Strenci. Kopvērtējuma līderis Artūrs Bonders izcīnīja 12.vietu, bet Juris Pavlovičs devīto. C finālā pēc sīvas cīņas ar Raimondu Zvaigzni uzvarēja Iveta Grandberga.

Kopvērtējumā Artura Bondera pārsvars nedaudz samazinājās, tomēr tas ir pietiekami liels, lai viņa uzvara B līgas čempionātā būtu tikpat kā jau kabatā. Par otro un trešo vietu vēl paredzamas sīvas cīņas Kandavā starp Pavloviču, Orniņu un Ivaru Strenci.

Pēdējais devītais Openkart B līgas posms 14.novembrī Swedbank kartodromā Kandavā, bet jau nākamnedēļ 5.novembrī Sporta kompleksā 333 notiks Elites līgas pirmspēdējaos 16.posms.

Openkart „B” līgas kopvērtējums pēc 8. posma

VietaVārds un UzvārdsKomandaPunkti
1.Artūrs BondersBond Racing251 pts
2.Ivars StrencisMBA Racing Team207 pts
3.Andris OrniņšResnie Racing Putni192 pts
4.Juris Pavlovičs-182 pts
5.Raivo StūrītisKMC Racing169 pts
6.Jānis StrencisMBA Racing Team169 pts
7.Mārtiņš SestulisResnie Racing Putni160 pts
8.Raimonds SilsKMC Racing152 pts
9.Ingus Grasmanis-146 pts
10.Lauris LapiņšLDR Racing137 pts

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Kartinga attīstības centrs”
Uldis Galdiņš

     [+] [-]

, 2009-10-30 17:37, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka sezona beigusies, bet šie tik brauc un brauc.