Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F2 čempionāta pārstāvji šokēti par komandas lēmumu paturēt igauni Vipsu sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

F2 čempionāta pārstāvji šokēti par komandas lēmumu paturēt igauni Vipsu sastāvā
Juri Vipss. Foto: Motorsport.com

Sacīkšu komanda "Hitech Grand Prix" otrdienas vakarā paziņoja par lēmumu turpināt sadarbību ar igauņu autosportistu Juri Vipsu. Uzreiz pēc tam F2 čempionāta pārstāvji izplatīja paziņojumu, paužot neizpratni par šādu lēmumu.

Pēc rasistiska vārda lietošanas datorspēles tiešraides laikā Vipsa karjera ir pamatīgi iedragāta, jo jebkāda veida sadarbību ar sportistu izbeidza kompānija "Red Bull". Līdz šim viņš ietilpa gan "Red Bull" junioru akadēmijas programmā, gan bija F1 komandas testpilots un rezervists.

"Hitech Grand Prix" vienība rīkojusies pretēji, nav lauzusi līgumu ar Vipsu, līdz ar to viņš piedalīsies arī atlikušajos F2 čempionāta sezonas posmos, nākamais no kuriem notiks jau šonedēļ Silverstounā. Komandas boss Olivers Oukss pamato, kāpēc tā rīkojies.

"Es pieņēmu lēmumu ļaut paturēt Juri viņa vietu atlikušajā F2 sezonas daļā, bet pirms lēmuma pieņemšanas par to tika nopietni diskutēts," sacīja Oukss. "Ļaujot pabeigt šo sezonu komandā, dodam viņam iespēju nodemonstrēt ar savām darbībām, kāds cilvēks viņš ir. Es jau iepriekš teicu, ka tāda veida valodu lietot ir pilnīgi nepieņemami, bet esmu izvēlējies dot viņam iespēju attaisnot sevi."

Uzreiz pēc tam ar neizpratnes pilnu vēstījumu sociālajos tīklos klajā nāca F2 čempionāta pārstāvji: "Šodien pieņemtais "Hitech Grand Prix" lēmums ir pārsteidzošs un ne tāds, kādu būtu pieņēmuši mēs. Mēs rūpīgi uzraudzīsim situāciju ar viņiem, lai pārliecinātos, ka uz šāda veida rīcību tiek pienācīgi reaģēts."

Šogad Vipss aizvada otro pilno sezonu "Formulā 2". Notikušajos posmos viņš divreiz startējis no pole position un guvis trīs pjedestālus, bet kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 09:34, pirms 2 gadiem
Nu padomā tikai, "rasistisks vārds"... un kas tad tas bija par vārdu, kāpēc nesaka? Jebkurā gadījumā tas ir neadekvāts sids par tādu sīkumu. Nu paspēlēja zēni spēlītes kas tur slikts

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 09:36, pirms 2 gadiem
Reāli ir atrasta problēma nekur un uzpūsts zilonis ne no kā, jo ir pārliecība, ka no mušas te uzpūstu pavisam cita izmēra nezvēru.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-30 10:56, pirms 2 gadiem
Dīvaini pasakot vienu vārdu var mūsdienās pārvilkta visai karjerai svītru.

     [+] [-]

, 2022-06-30 10:58, pirms 2 gadiem
hiro1005 rakstīja: Nu padomā tikai, "rasistisks vārds"... un kas tad tas bija par vārdu, kāpēc nesaka?
vai tad ir tik grūti pašam iedomāties, kas tas varētu būt par vārdu?

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 12:17, pirms 2 gadiem
tie "mūžīgi" aizskartie jau uzvedas kā mazuļi bērnudārza smilšu kastē.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 12:23, pirms 2 gadiem
Melnais var teikt n-word, bet baltais nevar teikt n-word. Tas praktiski ir rasisms, jo pec ādas krāsas nosaka, kurš var lietot vārdu no angļu valodas vārdnīcas un kurš nevar!

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 13:33, pirms 2 gadiem
shumo rakstīja: Melnais var teikt n-word, bet baltais nevar teikt n-word. Tas praktiski ir rasisms, jo pec ādas krāsas nosaka, kurš var lietot vārdu no angļu valodas vārdnīcas un kurš nevar!
Man liekas Juri pārāk daudz klausās Repu, tapēc ar izskrēja 😂.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 15:38, pirms 2 gadiem
shumo rakstīja: Melnais var teikt n-word, bet baltais nevar teikt n-word. Tas praktiski ir rasisms, jo pec ādas krāsas nosaka, kurš var lietot vārdu no angļu valodas vārdnīcas un kurš nevar!
Teikt vārdu "nēģeris" varu arī es, bet ja pasaka "f***ing ni***r", tad tur vairs izlocīties nav tik viegli, turklāt ja to pasaka tiešraidē visiem dzirdot.

     [+] [-]

, 2022-07-01 04:59, pirms 2 gadiem
Raganu medības 21.gs. gaumē. Viens vārds, vienalga kā izsprucis tautās, un tu tiec notiesāts uz nāvi (vismaz sportiskās karjeras ziņā) bez tiesas sprieduma un iespējām aizstāvēties. Nožēlojami tie, kas tādu kārtību aizstāv.

     [+] [-]

, 2022-07-01 12:47, pirms 2 gadiem
Normāls "gamer lingo" un nekas vairāk par desmitiem tūkstošu hiphopa dziesmu līrikām tur nebija.