Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs izaicina sevi aklajā F4 motora testā (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lijcs izaicina sevi aklajā F4 motora testā (+video)
Foto: Ekrānšāviņš

Kamēr liela daļa sportistu atpūšas un gaida sporta sezonas sākumu, F2 un F4 atrumlaivu pilots Ņikita Lijcs ar atraktīvu video izaicina savus amata brāļus.

Pasaules vicečempions Formula 4 klasē Ņikita Lijcs jau vairākkārtēji savus fanus un atbalstītājus ir iepriecinājis ar izklaidējošiem un informatīviem video savos sociālajos kontos. Šoreiz Lijcs ir metis izaicinājumu sev, saviem mehāniķiem un citiem ātrumlaivu pilotiem piedalīties F4 aklajā motora testā!

Šī testa būtība ir izjaukt motora dzinēju rekord īsā laika periodā ar aizvērtām acīm. ''Ideja šim uzdevumam man radās pēc tam, kad noguris pēc garajiem treniņiem darbnīcā jaucu ārā dzinēju un vienā mirklī sapratu, ka manas darbības ir jau tik ļoti iepraktizētas, ka laikam jau varētu to visu izdarīt arī ciet acīm. Un tajā mirklī prātā iezagās doma - bet cik ātri un precīzi? Tieši tāpēc mēs nolēmām izaicināt paši sevi un pēc tam arī mūsu mehāniķus, un citus ātrumlaivu pilotus - vai viņi ir gatavi darbam ar acīm ciet?'' par ideju stāsta Ņikita Lijcs.

Sportists stāsta, ka sajūtas esot bijušas ļoti interesantas, jo sākotnēji bijis jāsaprot, kur viņš vispār atrodas, jo telpas izjūta rodas tikai pēc kāda laika. Mirklī, kad tika paņemts pirmais instruments un sataustīts dzinējs, tad jau rokas pašas sapratušas kas ir jādara.

Aklo testu sportistam izdevās iziet 30 minūtēs un 52 sekundēs, un Lijcs atzīst, ka tas ir diezgan līdzīgs laiks ar kādu viņš šo pašu darbību veiktu vaļā acīm.

Lijcs ir metis izaicinājumu arī pārējiem ātrumlaivu pilotiem, tāpēc uzdevumu izpildei un labākajiem rezultātiem varēsi sekot līdzi sportista Facebook kontā ar haštagu #F4BlindChallenge.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta