Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta pirmā enduro diena Madonā

Eiropas čempionāta sacensību pirmajā dienā Madonā augstus rezultātus uzrādīja mūsu latviešu sportisti Edgars Siliņš un Gints Filipsons, kuri 250 4T klasē ieguva otro un trešo vietu.

29. jūnijā Madonā aizvadīta pirmā sacensību diena FIME Eiropas čempionāta trešajam posmam, Baltijas čempionāta otrajam posmam, Latvijas čempionāta ceturtajam posmam, Igaunijas čempionāta otrajam posmam un Lietuvas čempionāta otrajam posmam enduro.

Sarunā ar 250 4T klases otrās vietas ieguvēju Edgaru Siliņu („Motosports RT”), viņš pastāstīja, ka „trase ļoti patika. Tā bija savādāka nekā, kad braucām Baltijas un Latvijas mērogā. Pirmajā aplī enduro testu veicu labi, bez rupjām kļūdām. Taču otrajā krosa testā piedzīvoju kritienu, kurā zaudēju 15-20 sekundes,” stāsta sportists. Lielāko testa daļu Edgaram nācās braukt ar saliektu stūri, bet viņš ātri adaptējās un finišēja. „Pārbraucieni diezgan smagi un „izsisti”. Garajā zālē bija grūtāk atrast labākās braukšanas līnijas. Beidzamajā aplī testos jutu, ka rokas jau piedzītas, un tad sākās īstais enduro. Kopumā ļoti forši un stabili,” pozitīvs par pirmo sacensību dienu ir Edgars Siliņš.

Pēc sacensībām Gints Filipsons („CEC I.S. Racing”), kurš 250 4T klasē ieguva trešo vietu, pastāstīja, ka diena sākās labi un sportists sacensībām juties pilnībā gatavs. „Jutos ļoti labi, biju iesildījies. Arī uz motocikla jutos ļoti labi. Pirmais tests nebija tas labākais līdz brīdim, kamēr kārtīgi „iebraucos”. Visi bijām tuvu. Tas bija galvenais. Viss iesākās labi,” stāsta sportists, kurš sākotnēji stabili turējās otrajā vietā. „Pirmo apli nobraucu. Pārbrauciens „izdauzīts”. Bet viss „forši”. Otrais aplis arī veiksmīgs, abi testi bez kritieniem. Biju vien 4 sekundes aiz līdera.” Trešajā aplī pārbraucienā sportists sāka just nogurumu. „Pāris vietās jutu, ka no lielā noguruma braucu jau „autopilotā”,” atceras Gints, taču piebraucot pie testa, sportists saprata, ka ir jāsaņemas. „Noskaņojos, testu iesāku agresīvi un precīzi, bet tad vienā no pirmajām stāvajām kalnu nogāzēm bija akmens. Uzsita aizmugurējo ratu un pārkritu pāri stūrei. Pēc tam uzrāpos atpakaļ puskalnā, piecēlu motociklu un braucu tālāk. Stūre šķība, galva nedaudz dulla. Bet līdz finišam bija jāsaņemas un jābrauc līdz galam. Esmu priecīgs, ka varēju piecelties un finišēt,” tā par piedzīvoto Gints Filipsons.

Andris Grīnfelds („CEC I.S. Racing”), kurš Juniori E2/3 klasē izcīnīja devīto vietu, pastāstīja, ka izdevās nobraukt stabili. „Ir vietas, kur var „pielikt”. Pirmajā aplī, otrajā testā sanāca nepatīkams kritiens, braucot lejā no kalna. Neizdevās izvairīties no cita braucēja un motociklam nolauzu ātruma pārslēdzēju, līdz ar to nevarēju pārslēgt ātrumus. Labi, ka ar trešo ātrumu varēju nobraukt testu līdz galam. Tas bija visnepatīkamākais,” atceras Andris, taču kopumā dienu vērtē kā izdevušos. „Forši”, pirmā pieredze šādās sacensībās. Visu laiku ir jābrauc, nav pārāk lielas pauzes, visu laiku kustībā. Attālumi diezgan lieli. Arī pārbrauciens ir salīdzinoši tehnisks un „izdauzīts”, tas prieku nerada, bet visiem noteikumi vienādi. Zinu, kur varu uzlabot rezultātu. To arī mēģināšu izdarīt,” stāsta Andris Grīnfelds.

FIME Eiropas čempionāta enduro TOP3 (sestdiena, 29. jūnijs)

250 2T klasē:
1. Maurizio Micheluz (Itālija)
2. Adam Tomiczek (Polija)
3. Patrik Halgaš (Slovākija)

250 4T klasē:
1. Patrik Markvart (Čehija)
2. Edgars Siliņš (Latvija)
3. Gints Filipsons (Latvija)

Virs 250 4T klasē:
1. Eemil Pohjola (Somija)
2. Albin Elowson (Zviedrija)
3. Engan Hakon Karlsen (Norvēģija)

Virs 250 2T klasē:
1. Dennis Schroeter (Vācija)
2. Luke Parker (Lielbritānija)
3. Elary Tālu (Igaunija)

Juniori E1 klasē:
1. Roni Kytonen (Somija)
2. Marcus Göthenberg (Zviedrija)
3. Antti Hanninen (Somija)

Juniori E2/3 klasē:
1. Kristof Koubl (Čehija)
2. Jed Etchells (Lielbritānija)
3. Oscar Ljungstrom (Zviedrija)

Juniori U21 klasē:
1. Max Ahlin (Zviedrija)
2. Albin Norrbin (Zviedrija)
3. Peetu Juupaluoma (Somija)

Senioru klasē:
1. Mika Paavola (Somija)
2. Sebastian Krywult (Polija)
3. Janne Mukkala (Somija)

Sieviešu klasē:
1. Hanna Berzelius (Zviedrija)
2. Emilia Reimander (Zviedrija)
3. Nieve Holmes (Lielbritānija)

Baltijas čempionāta enduro TOP3 (sestdiena, 29. jūnijs)
E1 klasē:
1. Gints Filipsons („CEC I.S. Racing”)
2. Edgars Silins („Motosports RT”)
3. Gints Berzinš („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)

E2 klasē:
1. Arunas Gelažninka (Lietuva)
2. Andris Grinfelds („CEC I.S. Racing”)
3. Priit Biene („RedMoto Racing”)

E3 klasē:
1. Elary Tālu (Igaunija)
2. Lauris Ermani („Motosports RT”)
3. Martiņš Vinters („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)

Juniori 16+ klasē:
1. Samuli Puhakainen (Somija)
2. Eetu Puhakainen (Somija)
3. Kristian Aatsinki (Zviedrija)

Seniorus 40+ klasē:
1. Einārs Vinters („Jāņa Vintera Moto Team Riga”)
2. Ain-Gustav Bartel („RedMoto Racing”)
3. Riho Kollist (Igaunija)

Pilni sacensību rezultāti FIME European Enduro Championship Madona 2019 -...

     [+] [-]

, 2019-06-30 10:04, pirms 5 gadiem
';