Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ar vērienīgām sacensībām un negaidītu vētru Jūrmalā atklāts Latvijas ātrumlaivu festivāls

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ar vērienīgām sacensībām un negaidītu vētru Jūrmalā atklāts Latvijas ātrumlaivu festivāls
Ņikita Lijcs. Foto: Andris Smilšarājs

Jūrmalā, Slokas papīrfabrikas krastmalā, ar pirmo 2024.gada sezonas posmu startēja Latvijas ātrumlaivu čempionāts. Lielupes krastā pulcējās ātrākās ātrumlaivu komandas no Baltijas valstīm, lai sacenstos 14 ātrumlaivu klasēs.

Pasākuma organizatori bija parūpējušies ne vien par elpu aizraujošām sacensībām uz ūdens, bet arī par izklaides iespējām ikvienam pasākuma apmeklētājam. Latvijas ātrumlaivu festivāls notika Jūrmalā, bijušās Slokas papīrfabrikas teritorijā, kura tieši šobrīd ar aizraujošiem pasākumiem piedzīvo savu atdzimšanu.

Pasākums plkst.12:00 tika atklāts ar vērienīgu gaisa aviācijas šovu, kuru papildināja aizraujošas aktivitātes bērniem, retro auto parāde, dīdžeja priekšnesumi un daudz kas cits, tomēr vislielākais uzsvars tika likts uz aizraujošajām sacensībām uz ūdens.

Katrā ātrumlaivu klasē bija paredzēti trīs sacensību braucieni, no kuriem dienas beigās tiks noskaidrots sacensību uzvarētājs.

Sacensības uzsāka pati ātrākā no Latvijas ātrumlaivu klasēm - Formula 2, kurā sacentās divi jūrmalnieki - Ņikita Lijcs un Dainis Podžuks, kā arī baušķenieks Uvis Slakteris. Visiem trīs Latvijas pilotiem ātrumlaivu sezona pārsvarā notiek ārpus Latvijas teritorijas, Pasaules čempionātā Formulā 2, tomēr sportisti uzsvēra, ka piedalīties Latvijas posmā ir viņu gods, kā arī pateicība visiem faniem un atbalstītājiem Latvijā.

Šajā klasē šoreiz ātrākais bija Uvis Slakteris, aiz sevis atstājot Lijcu un Podžuku. Taču jāatzīmē, ka šajā klasē tika veikti tikai divi braucieni. Pēc otrā brauciena Slaktera ātrumlaivai radās tehniska problēma, kuru nevarēja atrisināt uz trešo braucienu, un sportists nebūtu izgājis uz starta. Tas, protams, izmainītu kopējos rezultātus, taču, ņemot vērā to, ka trešais brauciens nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tika atcelts, par uzvarētāju kļuva tieši Slakteris. Jāatzīmē, ka vairākās klasēs vētras dēļ trešais brauciens tika atcelts.

Vislielākais sportistu skaits uz starta devās jauniešu GT15 klasē, kad uz starta līnijas devās astoņas ātrumlaivas. Šajās sacensībās pēc trīs sacensību braucieniem pirmo vietu ieguva mūsu igauņu kaimiņš Ričards Pauls Laurs, kurš uzvarēja visos trijos braucienos. Otrā vieta Ardim Slakterim.

Aizraujošas sacensības skatītājiem ļāva vērot arī Formula 4 piloti no Latvijas un Lietuvas. Šajās sacensībās pārliecinošu uzvaru pēc trīs braucieniem ieguva latvietis, Nils Slakteris. Uz ūdens Latvijas ātrumlaivu festivālā devās arī Latvijā būvētā elektro ātrumlaiva, kuru radījuši komanda Motosport 77.

Festivāls ar mūzikas šovu un dejām bija paredzēts līdz pat rītausmai, tomēr sacensību kulminācijā Lielupes krastā izcēlās negaidīta vētra ar ļoti spēcīgām lietusgāzēm, vēja brāzmām un krusu, kas pasākuma organizatoriem lika pieņemt tūlītēju lēmumu sacensības pārtraukt.

Pasākuma organizators, jūrmalnieks, ''We4 Jurmala Racing Team'' Formula 2 pilots Lijcs atzīst, ka šis pasākums, par spīti negaidītajiem laikapstākļiem, izdevās kā iecerēts, un šis ir kā sākums jaunu, ambiciozu plānu īstenošanai Slokas papīrfabrikas teritorijā, kā arī Latvijas ātrumlaivu pasaulē.

Visi rezultāti ŠEIT.