Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pateicoties salam, ''Brenguļi 1'' atgriežas autokrosa un folkreisa ziemas kalendārā

Pateicoties salam, ''Brenguļi 1'' atgriežas autokrosa un folkreisa ziemas kalendārā
Publicitātes foto

Ņemot vērā prognozes un situāciju, savu kārti azartiskajā spēlē ar ziemu izspēlē arī Brenguļu autotrase – decembrī atceltais Brenguļu-1 posms pārcelts uz 17. janvāri, nedēļu pēc 9. janvāra Upesciema posma.

Šobrīd dažādas prognozes ziņo kopīgu tendenci – sals varētu pieturēties līdz janvāra vidum.

Tas gan teorētiski rada situāciju, ka sportistiem var nākties veikt trīs posmus pēc kārtas, jo 23. janvārī ir paredzēta sacīkste Vecpilī. Taču loģika liek domāt, ka, ja laiks atļaus aizvadīt Upesciema un Brenguļu posmu, Vecpilij sala atkal var pietrūkt. Savukārt, ja janvāra vidū Brenguļu posmu izjauks atkusnis, ir cerība, ka uz Vecpils datumu nāk jau cits ziemas vilnis.

Ja tomēr ziema patīkami pārsteigs arī trīs iespējamiem posmiem pēc kārtas, viss jau būs pašu sportistu rokās – būs nepieciešama prasme nesabojāt mašīnas tik ļoti, lai varētu aizvadīt visus posmus.

Brenguļu autotrases komanda ziņo, ka jau šobrīd notiek cītīga trases gatavošana: “Prognozes rāda stabilu salu divas, trīs nedēļas uz priekšu. Tāpēc vakar sākām laistīt trasi. Vēlamies izveidot vērā ņemamu ledus kārtu, lai krosa klase varētu startēt ar radzēm, un šovs skatītājiem būtu aizraujošāks. Ja kusīs, tad kusīs, bet mēs būsim izdarījuši visu, ko varam,” saka Arnis Odiņš. “Jebkurā gadījumā vēlamies, lai jau garajās brīvdienās trase varētu funkcionēt.”

Pastāv, protams, iespēja, ka prognozes ir nepareizas un izjūk Upesciema 9. janvāra posms. Tādā gadījumā Upesciems nonāks rezervistu rindās, meklējot datumu atkārotam mēģinājumam.

Posmus rīkotājiem ir jāglābj, jo no to skaita ir atkarīgs, vai folkreisa braucēji saņems ieskaiti LAF Folkreisa Ziemas kausā. Nolikums paredz, ka sezona uzskatāma par oficiāli notikušu, ja aizvadīti vismaz trīs no paredzētajiem septiņiem posmiem.

Šā brīža LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa ziemas daļas kalendārs:
2. posms, 26. decembris – Vecpils-1, Vecpils autotrase (Atcelts/laikapstākļi)
3. posms, 09. janvāris – Upesciems, Garkalnes autotrase
1. posms, 20. decembris – Valmiera-1, Brenguļu autotrase (pārcelts uz 17. janvāri)
4. posms, 23. janvāris – Vecpils-2, Vecpils autotrase
5. posms, 13. februāris – Kalna pagasts, Pilskalnu trase
6. posms, 21. februāris – Valmiera-2, Brenguļu autotrase
7. posms, 06. marts – Smiltene, Tepera autotrase

Izmantotie resursi:
Autocross.lv