Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baldiņš līderis pēc četriem RallyX posmiem

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baldiņš līderis pēc četriem RallyX posmiem
Ronalds Baldiņš. Foto: Ronalds Baldins RX

Aizvadītajās brīvdienās Somijā aizvadīts RallyX rallijkrosa seriāla trešais un ceturtais posms, kur uz starta izgāja arī divi latviešu braucēji - Ronalds Baldiņš Crosscar klasē un Mārcis Martinovs 4WD klasē. Pēc šī posma kopvērtējumā līderis Crosscar klasē ir Baldiņš.

Trešajā posmā, kas tika aizvadīts sestdien, pēc trim kvalifikācijas kārtām līderis bija Tomas Ēks Murstads, bet augstajā otrajā vietā bija Baldiņš. Savā pusfināla braucienā Baldiņš bija ātrākais, par 2,1 sekundēm apsteidzot Riku Hūhku. Finālā sīvā cīņā mūsu sportists palika trešais, uzvarētājam Murstadam zaudējot 2,4 sekundes. Jāatzīmē, ka Top 4 braucēji finišēja 2,6 sekundēs.

Arī svētdien, kad turpat tika aizvadīts ceturtais posms, Baldiņš pēc trim kvalifikācijas kārtām (braucienos 4., 14. un 1.vieta) bija otrais. Ātrākais bija Elias Svensons. Savā pusfinālā Ronalds par 0,9 sekundēm apsteidza Martinu Jugu, bet 1,3 sekundes atpalika Romets Cirna. Finālā šoreiz ātrākais bija Svensons, bet otrais, zaudējot tikai 0,7 sekundes, finišēja Baldiņš. Trešais - Murstads.

Pēc četriem posmiem līderis Crosscar klasē ir Baldiņš, kuram 95 punkti. Trīs punkti mazāk ir Svensonam, bet trešais - Murstads (81).

''Cīnījāmies kā lauvas! Somijas karstumā un tveicē uzstādījām jaunu trases rekordu ar bagiju, un sezonas kopvērtējumā šobrīd viss kārtībā – esam 1. pozīcijā. Sestdien, kā gāja, tā gāja, bet svētdien jau bija labāk. Kvalifikācijas labas, bet “nedaudz kļūdies un esi kļūdījies”, tāpēc trešajā kvalifikācijā bija obligāti jāuzvar, lai iegūtu labu starta vietu pusfinālā. Tas arī ļoti labi izdevās. Ne tikai izvirzītais mērķis tika izpildīts, bet arī šajā braucienā mēs uzstādījām trases rekordu bagiju klasē. Pusfināls aizvadīts ar stabilu braucienu, kur arī uzvarējām. Finālā gāja ļoti grūti, cīnījāmies, kā lauvas, bet pavisam godīgi – pats saguru no lielā karstuma, tāpēc sajūtu līmenī sajūtas bija tādas, it kā būtu nobraucis divas stundas motokrosā. Nekļūdījās ne konkurents, ne es, un sacensības finišētas otrajā vietā,” tā Ronalds Baldiņš.

''Milzīgs paldies visiem latviešiem, kuri bija atbraukuši skatīties sacensības klātienē. Arī visiem tiem, kuri skatījās sacensības tiešraidē un juta līdzi. Sajūta bija gandrīz kā mājās!''

Kopvērtējums Crosscar klasē:

V.PilotsPunkti
1.Ronalds BALDIŅŠ95
2.Elias SVENSSON92
3.Thomas Eek MURSTAD81
4.Joonatan YLILAMMI68
5.Romet TSIRNA58

4WD klasē gan trešajā, gan ceturtajā posmā Mārcis Martinovs pēc trim kvalifikācijas kārtām ierindojās 13.vietā, kas mūsu sportistam liedza iekļūt pusfinālā. Kā atklāja Ronalds, tad ''Mārcim uzdevumi ir skaidri, kurus viņš pilda soli pa solim. Brīžos, kad pietrūkst jaudas, komanda motivē, un ik pa solītim ar pārliecību iet uz priekšu! Tas ir tikai laika jautājums.''

Kopvērtējums Supercar klasē:

V.PilotsPunkti
1.Joni TURPEINEN82
2.Filip MARTINSSON72
3.Jens HVAAL61
4.Johan KRISTOFFERSSON60
5.Maiko TAMM59
.........
14.Mārcis MARTINOVS24

Sezonas piektais un sestais posms 29.-30.jūnijā notiks Zviedrijā.