Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreiss: Jelgavnieks Bāriņš aptur Vidzemi

Folkreiss: Jelgavnieks Bāriņš aptur Vidzemi
Foto: www.autocross.lv

Sporta kompleksā 333 ir aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa 2010 pirmais posms. Uzvaru tajā guva jelgavnieks Artūrs Bāriņš, kurš ne tikai izcīnīja savu pirmo uzvaru Folkreisā, bet apturēja līdz šim neuzvarētā Vidzemes reģiona uzvaru gājienu.

Šīs bija devītās LAF Folkreisa sacīkstes, un līdzšinējās astoņās bija triumfējuši tikai vidzemnieki.

Bāriņš – ātrs un bīstams
Par spīti nepatīkamam atkusnim, sestdienas sacīkstes izdevās lieliskas un intriģējošas. Turklāt, lai arī dienas gaitā iezīmējās gan favorīti, gan viņu sekotāji, desmit sportistu pulks prata sagādāt vienu pārsteigumu pēc otra. Sportisti, kuriem sacīkstes sākums bija neveiksmīgs, pēkšņi pēdējos kvalifikācijas braucienos sāka uzvarēt, bet provizoriskie līderi zaudēja pa kādam punktam. No desmit startējušajiem dalībniekiem seši guva kvalifikācijas braucienu uzvaras.

Lielisks duelis izvērtās starp favorītiem Artūru Bāriņu, kura ziemas sacensību pieredze palīdzēja atrast lielisku risinājumu riepu izvēlē, un rudens 333 sacīkstes uzvarētāju Artūru Vecgaili. Cīņa lielāko sacīkstes daļu bija principiāla, bet trešajā kvalifikācijā tā kļuva atklāti naidīga, jo abiem trase kļuva pārāk šaura. Žēl, bet duelis neturpinājās, jo Vecgailis pirms fināla izstājās ar salūzušu ātrumkārbu un sajūgu. Pēc trešās kvalifikācijas sērijas abi izpelnījās brīdinājumu no galvenā tiesneša.

Finālā Bāriņš nebija apturams. Jelgavnieks pārliecinoši atrāvās no sekotājiem un bez sevišķas drāmas, izbraucot džokera apli, finišēja pirmajā vietā. Artūrs, kurš līdz debijai Folkreisā aizvadījis neskaitāmas sacīkstes standartauto cīņās, izmantoja visu savu pieredzi gan braukšanā, gan riepu izvēlē.

Lapsa – labākais no pārējiem
Otro vietu pārliecinoši izcīnīja Mārtiņš Lapsa, lai gan fināla pirmā puse viņam nebija vienkārša atraktīvo cīņu dēļ. Aiz līdera Bāriņa finālā norisinājās īsts pozīciju karuselis. Taču, nonākot otrajā vietā, Lapsa noturēja pozīciju līdz finišam.

Īpašs stāsts ir par trešās vietas ieguvēju Juri Sirko. Dalīdams automašīnu ar Mareku Daini, Juris piedzīvoja vilšanās pilnu sacīkstes sākumu, jo auto sagādāja vienu defektu pēc otra. Gan Sirko, gan Dainim šķita gandrīz bezcerīgi tikt līdz finālam, kur nu vēl cīnīties par panākumiem. Tomēr Sirko salauza neveiksmi. Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem Jura punktu skaits bija negatīvs – mīnus viens, taču atlikušās divas kvalifikācijas sacīkstes tika uzvarētas. Līdzīgi potenciāls uzplauka arī Marekam, taču šoreiz pieredzes trūkums lika sportistam apstāties kupenā, atrodoties abu pēdējo braucienu vadībā. Sirko brauciens pēc trešās vietas bija varens – pilna atdeve starta burzmā un pa vienam uzveikti konkurenti.

Ceturto vietu guva Folkreisa debitants – vēl viens Raunas Bruģakmens komandas pārstāvis - Armands Zariņš. Lai arī kvalifikāciju pabojāja gaisu laidusi riepa, tehnikas problēmas un viens pāragrs starts, finālā Armands turējās lieliski, un tikai priekšpēdējā aplī zaudēja trešo vietu.

Katrs varēja būt augstāk
Piektajā pozīcijā finišēja Kristaps Mietulis. Rīdzinieks ar oranžo monstru BMW dienas gaitā ar grūtībām pretojās priekšpiedziņas mašīnām. Taču finālā tika izmantotas konkurentu kļūdas.

Sesto pozīciju sasniedza Folkreisa Fabrikas komandas braucējs Andris Stulpiņš. Rezultāts sarūgtinošs, jo Andris dienas gaitā demonstrēja lielisku rezultātu stabilitāti, cītīgi krājot punktus un kvalificējoties ceturtajā starta vietā. Taču sacīkstes izbojāja loga svīšana – redzamības trūkums neļāva noturēt pēc starta sagrābto trešo vietu.
Septītais palika Sandis Džeriņš. Tikai 15 gadu vecumā Folkreisa debitants ātri uzķēra sacīkstes nianses un jau trešajā braucienā tika sasniegta pārliecinoša uzvara. Fināls nebija veiksmīgs, iespējams, veselības problēmu dēļ – dienas otrajā pusē Sandi sāka pieveikt saaukstēšanās. Taču demonstrētais sniegums un braukšanas korektums atstāja spēcīgu iespaidu. Jāpiebilst, ka Sandis šobrīd ir vienīgais Junioru kausa dalībnieks. Šajā ieskaitē startē sportisti, dzimuši 1989. gadā un jaunāki. Astotais – Artūrs Vecgailis, kurš, kā minēts, bija viens no galvenajiem uzvaras pretendentiem un nopietns Bāriņa konkurents.

Komandu vērtējumā sācies lielais duelis – Raunas Bruģakmens (Lapsa, Vecgailis, Zariņš) un Folkreisa Fabrika (Sirko, Dainis, Stulpiņš) arī rezultātu tabulā sarūpē intrigu. Pirmajā cīņā 30:26 Rauniešu labā.

Nākamais Folkreisa Ziemas kausa posms – 16. janvārī Raunā, atbilstošu laika apstākļu gadījumā.

Izmantotie resursi:
autocross.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-12-28 11:08, pirms 15 gadiem
Malacis Artur!!!Nakamaja posma ar paradi kur vezi ziemo!