Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas drifta čempionāta 4. posms

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

25.jūlijā Liepājas rajona Vaiņodes lidlaukā norisinājās Latvijas drifta čempionāta ceturtais posms ''HGK Speed Drift'' un NEDS ( North European Drift Series) otrais posms.

Latvijas sportisti un tuvākie līdzjutēji ieradās jau 24.jūlijā uz treniņiem. Noskaņojums labs, trase patīk un visi ir gatavi nākamās dienas cīņai. Piektdien tika sagaidīta Igaunijas drifta delegācija gandrīz pilnā sastāvā un daži Lietuvas drifteri, pārējie gatavojas 8.augustam, kur viņi aizvadīs savu ieskaites posmu Latvijā. Diemžēl nepatīkamu pārsteigumu sagādāja Radalle.com solītie somu braucēji, kuri neieradās uz sacensībām, dažas dienas atpakaļ viņi atteica dalību šajā posmā, kas īstenībā viņiem bija svarīgs ieskaites punktu dēļ, iemesls - tehnikas un naudas problēmas.

Latvijas drifta čempionāta ieskaitē piedalījās 28 dalībnieki, ''NEDS Street'' ieskaitē 12 dalībnieki. Latvijas braucējiem šis bija kas vēl nebijis, daudzi no viņiem atklāja, ka šī trase ļoti patīkot tieši lielā ātruma dēļ. Ļoti ātri aizritēja kvalifikācijas braucieni, un tad, protams, sākās abu posmu fināli. ''NEDS Street'' fināls bija mazliet mierīgāks, tur nav tandēmu un mazliet mazāka spriedze. Latvijas drifta čempionāta fināls, spriedze, ātrums, emocijas, pārsteigumi. Jau no pirmajiem tandēmiem bija jūtama tāda enerģija. Garas sānslīdes un minimāla distance, jūtams, katrs bija gatavs cīnīties līdz pēdējam.

''NEDS Street'' klases uzvarētāji - 4.vieta Elvijs Ķezis, 3.vieta Eduards Vahemets(Igaunis), 2.vieta Gvido Elksnis un 1.vieta Ervins Žuks.

Latvijas Drifta čempionāta 4.posma uzvarētāji- 4.vieta Kristian Salmre (Igaunis), 3.vieta Gvido Elksnis, 2 vieta Edijs Ļaksa un 1.vieta Ervins Ērglis.

Vaiņodes posms mazliet atkal lika pamainīties kopvērtējuma tabulai, kā rezultātā pēdējos posmos sagaidāma ļoti spraiga cīņa it sevišķi pirmajā trijniekā starp Ērgli, Elksni un Mužiku, kā arī pirmajā desmitniekā punktu pārsvars starp dalībniekiem nav liels, tātad sagaidām vēl pārsteigumus, spraigas cīņas un azartiskus turpmākos divus posmus.

Ar plašāku informāciju un bilžu, kā arī video galerijām varēs iepazīties mūsu mājas lapā hgksport.com.

Informāciju sagatavoja:
HGK

     [+] [-]

, 2009-07-28 16:19, pirms 15 gadiem
Jā, var just, ka info sagatavojuši HGK. Reti kurš objektīvs sporta žurnālists ieliks tik daudz pozitīvu lietu vienā rakstā. Tad jau sanāk ka nekādu nepatīkamu lietu vienkārši nav bijis, lai gan dzirdētas ļoti daudz sliktas atsauksmes par šo posmu.
"Noskaņojums labs, trase patīk ..."--> cik labi, ka vismaz jūs paši tam ticat

     [+] [-]

, 2009-07-28 18:12, pirms 15 gadiem
iespaidīgas pasākums... ierados 13:40.. pusstundu stāvēju auto rindā lai tiktu poligonā... kad tiku pie trases kvalifikācijas braucieni jau stipri tuvojās beigām un pēc 5 min. arī beidzās... tad bij skaista pauze aa nu jā atklāšanas parāde un atkal pauze... apmēram 16:40 sākās pusfināli, ja? .. nu tā kā biju uz pasākumu ar ģimeni tad lielās pauzes dēļ bērni jau bij izbesijušies un nācās braukt mājās...
Protams pats vainīgs... bet varbūt vajadzēja kādu programu cikos kas sākas in tad būtu atbraucis tikai uz fināliem, jo ja nelieto draugu kompānijā ko "garšīgu" tad tai divu stundu pauzē galīgi nebija ko darīt...
bet tādiem pasākumiem būt es tikai par.. nākošie būs labāki...