Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

12h izturības braucienā Latviju pārstāvēs ''Riga Powerboat team''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

12h izturības braucienā Latviju pārstāvēs ''Riga Powerboat team''
Foto: Riga Powerboat team

Šajā nedēļas nogalē, no 29. aprīļa līdz 1.maijam Beļģijas pilsētā Monsā, tiks aizvadīts aizraujošs ātrumlaivu sacensību posms - Pasaules čempionāts 12 stundu izturības braucienā (Endurance).

Šis vēsturiskais izturības brauciens tiek organizēts jau kopš 2005. gada otrajā jūlija nedēļā, tomēr šogad tas notiks divus mēnešus agrāk.

Latviju šajā izturības braucienā pārstāvēs komanda ''Riga Powerboat team'' ar pilotiem Nilu Slakteri un Stefanu Arandu. Abi piloti vadīs Lonnberg ražoto Formula 4 ātrumlaivu. Komanda tieši šādā sastāvā sevi jau pierādīja 2022.gada Endurance sacensībās Augustovā, Polijā, kopvērtējumā izcīnot 3.vietu.

12 stundu izturības brauciens tiek sadalīts divās dienās, jeb 2 sacensību posmos. Katrs sacensību posms ilgst 6h. Sacensību uzvarētājs tiek noteikts pēc 6 stundu laikā nobraukto apļu skaita. Endurance notiks 1,6 km garajā Grand Large ezera trasē. Sacensību laikā ik pēc 2h notiek pilotu nomaiņa kā arī degvielas uzpilde. Komandām, ja tas ir nepieciešams, ir atļauja sacensību laikā veikt laivas labošanas darbus, tomēr tas atņem svarīgo sacensību laiku un tādejādi ietekmē arī rezultātu.

Pagājušajā gadā Riga Powerboat team ļoti ambiciozi pieteica savu dalību sacensībās, uzvarot vienu no 6h izturības posmiem, tāpēc šogad viņi paredz ļoti sīvu konkurenci, jo pārējās augstās klases komandas ir sapratušas, ka ar Latvijas komandu ir jārēķinās kā ar ievērojamiem konkurentiem cīņā par zeltu.

12 stundu izturības brauciens Beļģijā būs pirmās Riga Poweboat team starptautiskās sacensības šajā 2023.gada ūdensmotorsporta sezonā. Latvijas komanda ir pozitīvi noskaņota, jo šīs sacensības ātrumlaivu pilotiem dod pieredzi startēt reālos sacensību apstākļos, lielos viļņos un sīvā konkurencē. Izturības sacensības attīsta domāšanu, fizisko sagatavotību, izturību, kā arī dod neaizvietojamu pieredzi, jo braucot tik garas stundas no vietas, zūd modrība, kas ir ļoti svarīga šajā bīstamajā sporta veidā. Sacensības būs aizraujoši vērot uz vietas Beļģijas pilsētā Monsā, kā arī sekot līdzi notikumiem Riga Powerboat team un sportistu sociālajos tīklos.