Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Dragreisa sezonu ar uzvaru jaudīgākajā klasē sāk Vārpsalietis

Dragreisa sezonu ar uzvaru jaudīgākajā klasē sāk Vārpsalietis
Ilmārs Zausajevs (kreisajā pusē) pret Aldi Vārpsalieti
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Svētdien Biķerniekos tika dots starts Dragreisa čempionāta pirmajam posmam - "Battery Drag Meeting 2010". Par jaudīgākās klases uzvarētāju tika kronēts Aldis Vārpsalietis.

Pirms finālbraucieniem piloti aizvadīja kvalifikācijas braucienus, pēc kuriem noskaidrojās tie ātrākie, kuri brauca finālā. Iecienītajā ''Handicap'' klasē jau atkārtoti pirmajā vietā ierindojās Krista Eriņa (''Nissan 350z''). Otrais palika Jānis Freimanis (''Opel Astra''), bet trešajā vietā – Evija Gaspare (''Audi A3''). Šajā posmā tika izveidota jauna ''Street'' klase, kurā uzvarēja Raitis Čerņavskis ar ''Mitsubishi GT 3000'' automašīnu.

A klasē jau pirms finālbraucieniem bija skaidrs, ka favorīts numur viens ir Juris Kuklis ar savu ''Rover MINI''. Tā arī notika, jo Juris finālā ļoti pārliecinoši apsteidza Agri Sārni (''Honda Civic'') un Viktoru Gorohovu (''Mitsubishi Colt''). Arī B klasē finālā brauca Kuklis, taču šoreiz viņa konkurents bija daudz nopietnāks un spēcīgāks - Artjoms Kočlamazašvili (''BMW''). Ja pirmajos metros cīņa bija līdzīga, tad pie beigām izpaudās Artjoma automašīnas pārsvars, kurš arī izcīnīja pirmo vietu. Otrais palika A klases uzvarētājs Kuklis, bet trešajā vietā ierindojās Ivars Ērglis ar savu pārbūvēto ''Audi 80''.

Protams, daudzi gaidīja jaudīgākās C klases braucienus, kuri bija pārsteigumiem bagāti. Jau pusfinālā savā starpā tikās mūžīgie konkurenti un, iespējams, ātrākie braucēji Latvijā - Māris Ozoliņš (''Mitsubishi Prospeed Evo'') un Ilmārs Zausajevs (''Audi Carbon Destroyer junior''). Ilmārs pirmajā posmā nestartēja ar savu slaveno ''Destroyer'', bet gan ar tā kopiju jeb ''Junior'', kas tika uzbūvēts tikai šajā ziemā. Šobrīd Ilmāra ''Destroyer'' automašīna tiek pārbūvēta, uzlabota, pilnveidota u.t.t. Lai arī ''Junior'' automašīna (500Zs) ir uz pusi vājāka nekā ''Destroyer'' (Ap 1000 Zs), ne visu izsaka zirgspēki. Mārim startā iznāca pieļaut kļūdu un uzvaru, un vietu finālā nodrošināja Ilmārs, kurš pirms starta, iespējams, necerēja, ka viņam pirmajā posmā izdosies pacīnīties par uzvaru, kur nu vēl pārspēt Māri.

Finālā C klasē uz starta stājās Aldis Vārpsalietis (''Audi Coupe'' 1985.gads) un Zausajevs. Jau startā nedaudz lēnāks izskatījās Ilmārs, taču burtiski pēc pāris sekundēm viņš tehniska iemesla dēļ bija spiests apstāties trases vidū. Par uzvarētāju kļuva Aldis. Trešajā vietā ierindojās Māris. Jāatzīmē, ka Aldis pēc kvalifikācijas savai automašīnai nomainīja ātrumkārbu, jo tai pazuda trešais pārnesums.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma uz starta stājās arī motociklisti, no kuriem ātrāki bija kaimiņi igauņi. Klasē līdz 600 cm3 labākais rezultāts bija Geritam Vātam, bet otrajā vietā ierindojās bijušā dragreisa zvaigzne Kaspars Martinsons ar ''Honda CBR''. Trešais palika Ainārs Bērtulis (''Yamaha R6''). Lielajā motociklu klasē pirmais Georgs Leonovs ar ''Suzuki GSX'', aiz sevis atstājot Ediju Lučku un Ivaru Kepi.

Atgādināsim, ka Igaunis skatītāju priekšā parūpējās par īpaši asām izjūtām, finālbrauciena laikā pēc finiša krītot, kad motociklam negaidīti ieslēdzās NOS sistēma. Skatītāju ovāciju pavadīts, Georgs atzinās, ka šis ir jau 18 motocikls viņa karjerā. Pēc diagnostikas diemžēl izrādījās, ka spēkratam šīs bija pirmās un pēdējās sacensības šajā sezonā, jo ir izjucis dzinējs.

Arī riepu kūpināšanā jeb labākā astotnieka zīmēšanā uzvarēja Aldis Vārpsalietis.

Par krāšņiem šoviem braucienu starplaikos rūpējās drifteri Gatis Lapāns un Ingemārs Jēkabsons, LTV7 jauniešu raidījuma SEMS zvaigznes Ketija Dombrovska un Valters Frīdenbergs, motosportists Raimonds Pastars, kurš izaicināja skrieties automašīnas, kā arī deju studijas Aggresive.lv meitenes.

     [+] [-]

, 2010-04-28 14:17, pirms 14 gadiem
Aldonis monstrs!!!

Kāpēc te nepierakstīja, ka Aldis vinēja arī riepu kūpināšanas sacensībās???

     [+] [-]

, 2010-04-28 14:19, pirms 14 gadiem
Zubila rakstīja: Aldonis monstrs!!!

Kāpēc te nepierakstīja, ka Aldis vinēja arī riepu kūpināšanas sacensībās???
Jap, biju piemirsis..jau pieliku
Paldies

     [+] [-]

, 2010-04-28 14:44, pirms 14 gadiem
Still manuprāt fail gonka šī bija.

     [+] [-]

, 2010-04-28 14:45, pirms 14 gadiem
Vel vari pierakstīt, ka Aldis pēc kvalifikācijas nomainīja atrumkārbu, jo pazuda 3.pārnesums!