Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Morozs 3.vietā ADAC Vācijas čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mārtiņš Morozs (UPB Energy, Liepāja) izcīnīja 3.vietu ADAC Vācijas atklātā čempionāta pēdējā posmā ūdens motosportā Formula-4S laivu klasē, kas notika Vācijas pilsētā Laufenā.

ADAC čempionāta pēdējais posms norisinājās Laufenē, Vācijā. Kvalifikācijā liepājnieks uzrādīja otro labāko laiku, tikai par piecām sekundes simtdaļām atpalika no čempiona titulu pirms pēdējā posma jau nodrošinājušā vācieša Stefana Hāgina un par trim simtdaļām apsteidza Oskaru Samuelsonu no Zviedrijas.

Pirmajā sprinta braucienā Hāgins sāncenšiem nebija panākams. Mārtiņš sīvi spēkojās ar Samuelsonu un pēc sprintreisa 15 apļiem finišēja 2. vietā. Otrajā braucienā piloti startēja apgrieztā secībā un Mārtiņam trasē nācās doties no piektās pozīcijas uzreiz aiz sava sīvākā konkurenta no Zviedrijas. Liepājniekam starts padevās gaužām vājš un finišā viņam nācās samierināties ar 3. vietu. Abu sprinta braucienu summā Morozam un Samuelsonam bija vienāds punktu skaits, bet zviedrs pēdējā braucienā uzrādīja labāku laiku, līdz ar to ieguva izdevīgāku starta pozīciju finālam.

Finālbraucienā atkal nenotverams bija Hāgins, un arī Samuelsons negrasījās atdot savu otro pozīciju. Mārtiņš vairākas reizes mēģināja skandināvam uzbrukt, tomēr 20 apļu laikā zviedrs lielākoties turējās priekšā par divu, trīs laivu tiesu, bet finišā liepājnieku apsteidza par aptuveni divām sekundēm.

Lai arī posmā UPB Energy komandas pilots Mārtiņš Morozs ierindojās 3. vietā, tas viņam čempionāta kopvērtējumā ļāva pakāpties uz 4. vietu, par vienu punktu apsteidzot vācieti Ūvi Bretšneideru.

Informāciju sagatavoja:
LŪMSF preses dienests