Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Eiropas rallija čempionāta līderis pēc testos piedzīvotās avārijas izlaidīs Čehijas ralliju

Eiropas rallija čempionāta līderis pēc testos piedzīvotās avārijas izlaidīs Čehijas ralliju
Lukjaņuka automašīna pēc avārijas

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) līderis Aleksejs Lukjaņuks pirms ERČ ceturtā posma, kas šajās brīvdienās notiks Čehijā, testos piedzīvojis avāriju, kas viņam liegs iziet uz starta gaidāmajā rallijā.

Šajās brīvdienās startēs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) ceturtais posms – Barum rallijs, kas šogad svin 50 gadu jubileju. Par godu tam, dalību rallijam, kura ietvaros tiks aizvadīts arī piektais Čehijas rallija čempionāta posms, apstiprināja vairāk nekā 140 ekipāžas. Trīs dienu laikā sportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi (210,92 km).

Par uzvaru gaidāmajā rallijā cīnīsies tādi piloti kā deviņkārtējais šī rallija uzvarētājs Jans Kopeckis, Andreas Mikelsens, Jari Hutunens, Efrens Larena, Joans Bonato, Mikolajs Marčiks u.c. Starp viņiem vēl no rīta bija arī ERČ kopvērtējuma līderis Aleksejs Lukjaņuks, taču testos Lukjaņuks piedzīvoja avāriju, pēc kuras ''Citroen Racing'' komanda paziņoja, ka ekipāžai rallijs ir beidzies, jo avārijā gūtie bojājumi nav novēršami līdz rallija startam.

Jāatzīmē, ka šīs dienas testos vēl vairāki braucēji pieļāva kļūdas.

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Lukyanuk Alexey67
2.Mikkelsen Andreas66
3.Llarena Efrén61
4.Marczyk Mikołaj60
5.Herczig Norbert46
6.Breen Craig43
7.Gryazin Nikolay39
8.Basso Giandomenico39

Foto: batcc.eu

Baltijas autošosejas čempionāts sākas šonedēļ Pērnavā

Jaunā Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona sāksies jau šonedēļ, 4. maijā ar sacensībām Igaunijā, “Porsche Ring” trasē. Vairākās ieskaites klasēs uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 100 dalībnieki no Baltijas, Somijas un Polijas.
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Foto: Oskars Freijs

Autosprinta sezonas atklāšanā Biķerniekos triumfē "Ferrari", "Porsche" un "Honda"

Sestdien, 27. aprīlī, Biķernieku trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas autosprinta kausa pirmais posms. Uz starta stājās 217 dalībnieki, kas parūpējās par aizraujošām cīņām 10 dažādās ieskaites klasēs. Lielākos panākumus guva Dmitrijs Gorņevs, Rolands Upatnieks un Edvīns Vansovičs, kuri katrs izcīnīja pa divām uzvarām.