Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Doningtonas drāmā pirmo uzvaru "Moto GP" izcīna Doviciozo, Rosi krīt

Doningtonas drāmā pirmo uzvaru "Moto GP" izcīna Doviciozo, Rosi krīt
Andrea Doviciozo
Foto: AP

Pasaules motošosejas čempionātā "Moto GP" klasē šodien Lielbritānijas "Grand Prix" posmā uzvaru izcīnīja Andrea Doviciozo, kuram šis ir pirmais panākums "Moto GP" klasē. Čempionāta līderis Valentino Rosi piedzīvoja kritienu, taču finišā ieņēma piekto vietu.

Slapjajā trasē braucēji lēni iesāka sacīkstes, līdz ar to bieži mainījās pozīcijām. Pirmajos līkumos vadību pārņēma Horhe Lorenso, aiz viņa bija Rosi, tad Toni Eliašs un Rendijs de Punjē, bet Stouners, kura motocikla riepas lietus laikā nepavisam nebija konkurētspējīgas, izkrita ārpus pirmā desmitnieka. Uz brīdi vadībā izvirzījas Eliašs, nedaudz vēlāk Andrea Doviciozo, bet līderu pulkā turpināja turēties Lorenso, Pedrosa un Rosi. Sacīkšu sākumā Stouners atkrita uz 13. vietu, bet vēl dažu apļu laikā uz 16. pozīciju.

Kamēr Rosi cīnījās ar abiem "Repsol Honda" braucējiem, pirmajā pozīcijā izvirzījās Lorenso. Septītajā aplī kritienu piedzīvoja Eliašs, bet vēl pēc apļa līderi Lorenso, kurš izstājās. Pēc 10. apļa Rosi un Doviociozo pārsvars pār sekotājiem bija sešas sekundes, un tas turpināja strauji pieaugt. Trešajā vietā brauca Pedrosa, aiz viņa de Punjē, Alekss de Andželis, Loriss Kapirosi, Džeimss Touslands, bet pirmo astoņnieku noslēdza Mika Kalio.

Sīvākā cīņa izvērtās starp de Punjē un Pedrosu, kuri vairāku apļu garumā ik pa laikam apdzina viens otru. Viņiem priekšā jau 13 sekundes bija atrāvušies Rosi un Doviciozo. 13. aplī Rosi par apli apsteidza vienu no čempionāta favorītiem Stouneru, kurš turpināja braukt peletona beigās.

14. aplī de Punjē beidzot spēja atrauties no Pedrosas drošākā attālumā, sacīkstes turpinot trešajā vietā. 19. aplī, neviena netraucēts, kritienu piedzīvoja arī Rosi, kurš tādējādi atkrita uz 11. pozīciju, taču bija spējīgs sacīkstes turpināt. Pēc itāļa neveiksmes pārliecinošu līderpozīciju pārņēma Doviciozo, kurš traucās pretī savai pirmajai uzvarai "Moto GP" klasē. Savukārt neveiksme piemeklēja Pedrosu, kurš zaudēja vairākas vietas, nokrītot uz septīto pozīciju.

Rosi apliecināja savu meistara klasi, laužoties augšup un dažu apļu laikā sasniedzot sesto vietu. Pa to laiku arvien ātrāk sāka braukt de Punjē. Viņš strauji samazināja Doviciozo četru sekunžu pārsvaru, apļa laikā pietuvojoties līdz sekundes attālumam. Arī Kolinss Edvards no aizmugures strauji tuvojās, kurš divus apļus pirms finiša jau bija praktiski noķēris de Punjē un nedaudz vēlāk, dažus līkumus pirms finiša apdzina konkurentu un pacēlās uz otro pozīciju.

Savukārt pēdējā aplī Doviciozo spēja atrauties un izcīnīt pelnītu uzvaru. Otrā vietā tika Edvardam, trešais bija de Punjē, de Andželis ieņēma ceturto pozīciju, bet Rosi spēja tikt līdz piektajai. Touslands finišā bija sestais, aiz viņa Marko Melandi un Nikolo Kanepra.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Rosi palielinājis pārsvaru pār komandas biedru Lorenso, un šobrīd itālim ir 187 punkti, kamēr spānim - 162 punkti. Trešais ar 150 punktiem joprojām ir Stouners.

Lielbritānijas "Grand Prix" rezultāti

VBraucējsMotociklsLaiks
1.Andrea DoviziosoHonda48m26.267s
2.Colin EdwardsTech 3 Yamaha+ 1.360s
3.Randy de PunietLCR Honda+ 1.600s
4.Alex de AngelisGresini Honda+ 8.958s
5.Valentino RossiYamaha+ 21.622s
6.James ToselandTech 3 Yamaha+ 22.465s
7.Marco MelandriHayate Kawasaki+ 35.284s
8.Niccolo CanepaPramac Ducati+ 38.769s
9.Dani PedrosaHonda+ 42.112s
10.Mika KallioPramac Ducati+ 45.845s
11.Loris CapirossiSuzuki+ 53.190s
12.Gabor TalmacsiScot Honda+1m12.315s
13.Chris VermeulenSuzuki+ 1 lap
14.Casey StonerDucati+ 1 lap
15.Nicky HaydenDucati+ 1 lap

Izstājās

BraucējsMotociklsApļi
Jorge LorenzoYamaha8
Toni EliasGresini Honda7

Izmantotie resursi:
autosport.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-26 19:15, pirms 15 gadiem
izskatas ka Ducati galigi neiet lietus laikaa pat satalit komanda brauc daudz labak!...bet nu Rosi atraujas un nu tik jaturas prieksgalaa un buss viss kartibaa

  -2 [+] [-]

, 2009-07-26 20:11, pirms 15 gadiem
Kur tad to rāda? Tizlā "Dorna"...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-26 20:26, pirms 15 gadiem
Rossī krīt un tik un tā tiek līdz piektajai vietai - lieliski! Haotiska sacīkste.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-26 21:03, pirms 15 gadiem
Ungārs Talmači atkal punktos!